ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Επαγγελματίες» διαρρήκτες συνελήφθησαν επ αυτοφώρω στο Χαλάνδρι

από τον Christina Tsamoura - 11 μήνες πριν
«Επαγγελματίες» διαρρήκτες συνελήφθησαν επ αυτοφώρω στο Χαλάνδρι

Όταν δεν μπορούσαν να διαρρήξουν τις εισόδους, σκαρφάλωναν απ τα μπαλκόνια

Επ αυτοφώρω συνελήφθησαν, στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, δύο Αλβανοί, ηλικίας 28 και 36 ετών, για διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής
Οι δράστες, από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, εντόπιζαν τα σπίτια και αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων χτυπώντας το κουδούνι, εισέβαλαν σε αυτές, κυρίως νυχτερινές ώρες. Χαρακτηριστικό του επαγγελματικού τρόπου δράσης τους, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ότι φορούσαν γάντια και πως όταν αδυνατούσαν να παραβιάσουν τις κεντρικές εισόδους των πολυκατοικιών, έκαναν αναρρίχηση και εισέβαλαν στα διαμερίσματα από μπαλκόνια.
Όσον αφορά τα κλοπιμαία (κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη), τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δαχτυλίδι, δύο αλυσίδες και δύο κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα όχημα ως μέσο μετακίνησης.
Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στο Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και τα Βριλήσσια. Σημειώνεται ότι ο 36χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για διάπραξη όμοιων αδικημάτων και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.