ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Ομολόγησαν οι συλληφθέντες

από τον Christina Tsamoura - 9 μήνες πριν
Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Ομολόγησαν οι συλληφθέντες

«Τον απειλήσαμε με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Προσπάθησε να μας αποφύγει και έπεσε στο κενό».

Οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός, που συνελήφθησαν χθες το βράδυ ομολόγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από αστυνομικές πηγές, ότι είναι οι δράστες της ληστείας στον λόφο του Φιλοπάππου, που κατέληξε στον θάνατο του 25χρονου φοιτητή.
Οι Πακιστανοί, που είναι ηλικίας 17 και 28 ετών, συνελήφθησαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα, ενώ ο Ιρακινός εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν και οι τρεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης ομολόγησαν ότι αυτοί είναι οι δράστες.
«Τον απειλήσαμε με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Προσπάθησε να μας αποφύγει και έπεσε στο κενό. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε», ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, οι τρεις δράστες κατά την ανάκρισή τους αναφερόμενοι στην πτώση του 25χρονου στο κενό που του κόστισε τη ζωή του. Οι τρεις κατηγορούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους μετά από αξιοποίηση πληροφοριών στα στέκια μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.
Και οι τρεις προσαχθέντες απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά τους έπειτα από τον θάνατο του φοιτητή.
Πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην αστυνομία αναφέρουν ότι και οι τρεις αλλοδαποί πιστεύεται πως είναι μέλη μιας από τις συμμορίες που δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Ο άτυχος Νίκος Μουστάκας, έπεσε από ύψος 20 μέτρων στου Φιλοπάππου, όταν του επιτέθηκαν τόσο σε εκείνον όσο και στην φίλη του από την Πορτογαλία με σκοπό τη ληστεία, στις 22:55 το βράδυ της 15ης Αυγούστου.
Ο 25χρονος που διέμενε στη Σκωτία και είχε έρθει στην Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές, βρέθηκε στο κενό, όταν επιχείρησε να αποτρέψει τους αδίστακτους ληστές από το να του αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο.