ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλακίζεται ο Αρ. Φλώρος της Energa λόγω… αναπηρίας

από τον Yannis Almpanis - 9 μήνες πριν
Αποφυλακίζεται ο Αρ. Φλώρος της Energa λόγω… αναπηρίας

Είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο 39χρονος επιχειρηματίας Άρ. Φλώρος καθώς έγινε δεκτή η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει για λόγους υγείας. Ο 39χρονος, βασικός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power βρέθηκε εκτός φυλακών αφού διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας του άνω του 65%. Συγκεκριμένα, φέρεται να αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.
Να σημειωθεί τέλος πως ο Αρ. Φλώρος εκτός από την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε και η οποία έγινε δεκτή είχε καταθέσει και αλλεπάλληλες αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του είχε επιβάλλει το δικαστήριο για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.
Υπενθυμίζεται πως ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικαστεί για κατηγορίες που αφορούν στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power (υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) σε κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, ο 39χρονος τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονταν ως φυσικοί αυτουργοί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa – Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.