ΒΙΝΤΕΟ

Από πρώην εστιατόριο KFC ξεκινούσε διασυνοριακό ναρκο-τούνελ 180 μέτρων (βίντεο)

από τον Christina Tsamoura - 9 μήνες πριν
Από πρώην εστιατόριο KFC ξεκινούσε διασυνοριακό ναρκο-τούνελ 180 μέτρων (βίντεο)

Διακινούνταν υπογείως ναρκωτικά εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικού

Βίντεο που κυκλοφόρησε από την αμερικανική Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων δείχνει τη διασυνοριακή σήραγγα που ενώνει ΗΠΑ και Μεξικό, την οποία εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές, μαζί με ποσότητες σκληρών ναρκωτικών αξίας 1.165.800 δολαρίων.
Το τούνελ μήκους 180 μέτρων κατασκευάστηκε από ναρκο-εμπόρους, προκειμένου να διακινούν υπογείως και χωρίς να δικινδυνεύουν το πέρασμά τους από τα σύνορα και το τελωνείο μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Η μια άκρη της σήραγγας βρέθηκε σε σπίτι της πολιτείας Σονόρα του Μεξικού, ενώ η άλλη έβγαινε στο Σαν Λουίς της Αριζόνα των ΗΠΑ, σε ταχυφαγείο της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας τηγανητού κοτόπουλου, Kentucky Fried Chicken, που είχε κλείσει.
Εκτιμάται ότι μια τέτοια σήραγγα για να κατασκευαστεί απαιτεί πολύ χρόνο, πολύ χρήμα, πολλά εργατικά χέρια και συνεργασία ομάδων και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Πρόκειται για μια περίπλοκη και επικίνδυνη διακρατική εγκληματική ενέργεια και δεν θεωρείται απλό ζήτημα να στήσει κανείς τέτοια μυστική υποδομή.