ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛ.ΑΣ. για Φιλοπάππου: Ο 25χρονος έπεσε στο γκρεμό εξαιτίας της απειλής του με μαχαίρι

από τον Christina Tsamoura - 9 μήνες πριν
ΕΛ.ΑΣ. για Φιλοπάππου: Ο 25χρονος έπεσε στο γκρεμό εξαιτίας της απειλής του με μαχαίρι

Σε επίσημες δηλώσεις προέβη η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τον άγριο θάνατο του νεαρού ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

Ο υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης και ο εκπροσώπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, υποδιευθυντής, Θεόδωρος Χρονόπουλος, προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης του θανάτου του 25χρονου Έλληνα στην περιοχή του Φιλοπάππου, το βράδυ της 15ης Αυγούστου. Όπως πρόεκυψε από την έρευνα των αρμοδίων τμημάτων εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των εκπροσώπων της αστυνομίας, το θύμα και η 23χρονη αλλοδαπή φίλη του έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Δέκα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο. Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρεις αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.
Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη κάλεσε την Αστυνομία. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, τον τόπο και τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος, η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα κύκλο υπόπτων, από τους οποίους από την πρόοδο της ερευνητικής διαδικασίας κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των τριών δραστών.
Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, οι αρχές εντόπισαν τις απογευματινές ώρες της 23-8-2018 τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης Πολυκάστρου Κιλκίς, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Λίγο αργότερα, κατά τις βραδινές ώρες εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.
Ποινικό παρελθόν δραστών
Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ληστείας, της παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Η έρευνα συνεχίζεται ως προς την εξέταση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την ανθρωποκτονία και την ληστεία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.