Ξεκίνησε η διαδικασία για την κάλυψη των κενών θέσεων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε η διαδικασία για την κάλυψη των κενών θέσεων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Newsroom - 4 μήνες πριν Last updated -4 μήνες πριν
Ξεκίνησε η διαδικασία για την κάλυψη των κενών θέσεων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Σε εξέλιξη η επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών για Άρειο Πάγο και ΣτΕ. Άρχισε η διαδικασία για την επιλογή των ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα στελεχώσουν κορυφαίες θέσεις στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για θέσεις – κλειδιά, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν από το υπουργικό συμβούλιο το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς από αυτές αποχωρούν λόγω […]

Σε εξέλιξη η επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών για Άρειο Πάγο και ΣτΕ.

Άρχισε η διαδικασία για την επιλογή των ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα στελεχώσουν κορυφαίες θέσεις στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για θέσεις – κλειδιά, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν από το υπουργικό συμβούλιο το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς από αυτές αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης, οι δικαστικοί λειτουργοί που μέχρι σήμερα τις κατέχουν.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν από το υπουργικού συμβούλιο είναι αυτές του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντιπροέδρων του ίδιου δικαστηρίου αλλά και τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας  (ΣτΕ).

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Με Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισηγήσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιχάλη Καλογήρου, ξεκίνησε η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία διαδικασία προεπιλογής ανωτάτων δικαστικών λειτουργών για τον ορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ίδιο εν συνεχεία θα ακολουθηθεί και για τις θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις αυτές μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου».