Σπείρα ανηλίκων λήστευε πεζούς και οδηγούς με την απειλή σκύλου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπείρα ανηλίκων λήστευε πεζούς και οδηγούς με την απειλή σκύλου

Newsroom - 4 μήνες πριν Last updated -4 μήνες πριν
Σπείρα ανηλίκων λήστευε πεζούς και οδηγούς με την απειλή σκύλου

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, σπείρα νεαρών (κυρίως ανηλίκων), η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή των Αχαρνών, ασκώντας βία . Κατά την επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών του Τμήματος Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής στον καταυλισμό της […]

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, σπείρα νεαρών (κυρίως ανηλίκων), η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή των Αχαρνών, ασκώντας βία .

Κατά την επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών του Τμήματος Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, συνελήφθησαν εννέα Έλληνες ηλικίας από 10 έως 20 ετών, μέλη της σπείρας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά τον τελευταίο μήνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει σπείρα, η οποία δρούσε πέριξ του καταυλισμού της Αγίας Σωτήρας και διέπραττε ληστείες σε βάρος διερχόμενων πεζών και οδηγών, τα οχήματα των οποίων προηγουμένως ακινητοποιούσαν.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία και να κτυπούν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα.

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, που κατόπιν εντολής τους, έκανε επίθεση στα θύματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ