Κύπρος - Serial killer: Ομολόγησε ότι στραγγάλισε την 6χρονη - Σε βάθος 6 μέτρων η σορός της

ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος – Serial killer: Ομολόγησε ότι στραγγάλισε την 6χρονη – Σε βάθος 6 μέτρων η σορός της

Newsroom - 3 μήνες πριν Last updated -3 μήνες πριν
Κύπρος – Serial killer: Ομολόγησε ότι στραγγάλισε την 6χρονη – Σε βάθος 6 μέτρων η σορός της

Η σορός του άτυχου κοριτσιού βρέθηκε τυλιγμένη με σεντόνι και δεμένη σε τσιμεντομπλόκ.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του serial killer, ύστερα από τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra – Graze στη λίμνη Μεμί στην κοινότητα Ξυλιάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», ο δρόμος για τον εντοπισμό της σορού άνοιξε το πρωί μετά από νέα ανάκριση του Νίκου Μεταξά. Εκεί ο 35χρονος καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος είπε στους ανακριτές ότι είπε ψέματα στην αρχική του κατάθεση για την τοποθεσία που έριξε την σορό της 6χρονης.

Στη συνέχεια, οι ανακριτές της υπόθεσης οδήγησαν τον Μεταξά στην Λίμνη Μεμί όπου υπέδειξε νέο χώρο, ως το σημείο το οποίο πέταξε την σορό της 6χρονης.

Τις προηγούμενες φορές ο 35χρονος είχε υποδείξει διαφορετικό σημείο, στο οποίο τόσο καιρό επικεντρώνονταν οι έρευνες, ενώ, όπως φαίνεται, «έπαιζε» με τις Αρχές και έκρυβε την αλήθεια. Όπως, δηλαδή, έπραξε ξανά, αφού μετά τη σύλληψή του ο 35χρονος επέμενε ότι δεν σκότωσε την 6χρονη Sierra αλλά πέθανε από αναρρόφηση του εμετού της.

Η σορός της 6χρονης ανασύρθηκε από δύτη, 59 μέρες μετά, ενώ το άψυχο σώμα της ήταν τυλιγμένο με σεντόνι και δεμένο με κομμάτι τσιμέντου.

Ο δολοφόνος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομολόγησε ότι στραγγάλισε την 6χρονη, όπως έκανε με τη μητέρα της και τα υπόλοιπα θύματα του.

Σε κατάσταση σαπωνοποίησης η σορός

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι ανθρώπινη σορός μικρού μεγέθους σε κατάσταση σαπωνοποίησης εντοπίστηκε σήμερα γύρω στις 14: 30, σε βάθος έξι μέτρων στη λίμνη Μεμί.

Σε δηλώσεις του επιτόπου, στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε επίσης ότι έχει διενεργηθεί η αυτοψία της σορού και ότι η νενομισμένη νεκροτομή θα διενεργηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σημειώνεται ότι στη σκηνή για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, ενώ στο σημείο έσπευσαν επίσης ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάηλος, και ο ανακριτής Ιωάννης Γιωρκάτζης.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Sierra είχε εξαφανιστεί μαζί με την μητέρα της Mary Rose τον Μάη του 2018. Ο Νίκος Μεταξάς παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε τόσο την μητέρα όσο και την κόρη υποδεικνύοντας τα σημεία που έριξε τις σορούς.

Αναλαμβάνει τα έξοδα κηδειών η κυπριακή κυβέρνηση

Σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 15 Μαΐου 2019, διευκρινίζεται ότι η έγκριση για κάλυψη των εξόδων των κηδειών των θυμάτων του φερόμενου κατά συρροή δολοφόνου, συμπεριλαμβάνει και την κατασκευή τάφου και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται η διοργάνωση εράνων γι’ αυτό τον σκοπό.

ΚΥΠΡΟΣ