Αύριο η επιθεώρηση του Ελληνικού Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΑΜΥΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ

Αύριο η επιθεώρηση του Ελληνικού Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - 3 μήνες πριν Last updated -3 μήνες πριν
Αύριο η επιθεώρηση του Ελληνικού Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ολοκληρώνεται η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού «Καταιγίς 2019».

Με την επιθεώρηση του Ελληνικού Στόλου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στα ανοικτά του Φαληρικού όρμου, ολοκληρώνεται αύριο η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού «Καταιγίς 2019», η οποία διήρκεσε μία εβδομάδα και είχε διπλό αποτέλεσμα: αφενός να βρίσκεται ο Ελληνικό Στόλος όλο αυτό το κρίσιμο και «γεμάτο» γεγονότων χρονικό διάστημα πλήρως ανεπτυγμένος σε όλο το μήκος και πλάτος του Αιγαίου. Αφετέρου να έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο η όλη προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα, ώστε (σχεδόν) το σύνολο των μέσων και του προσωπικού του Στόλου να καταπλεύσει σε 20 νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, να παραμείνει εκεί το περασμένο Σαββατοκύριακο, και να δοθεί έτσι η δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών αυτών να επισκεφθούν τα πλοία, να φιλοξενηθούν σε αυτά από τα πληρώματα και έτσι να δώσουν και να λάβουν – αμφίδρομα – «ενέργεια», τόσο απαραίτητη και στις δύο πλευρές.    

Η επιθεώρηση του Στόλου από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί με το τιμώμενο πρόσωπο επιβαίνοντα σε φρεγάτα του Στόλου, η οποία θα αντιπλέει των Σκαφών αυτού, που θα πλέουν σε δύο στήλες, ενώ στον ουρανό θα πετούν τα πτητικά μέσα (ελικόπτερα) αυτού.

Τον κ. Πρόεδρο θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και οι Αρχηγοί των Κλάδων, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς, ο «Αμφιτρύων» ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γιώργος Μπλιούμης, ως είθισται, ενώ επικεφαλής του προς επιθεώρηση Στόλου θα είναι ο Αρχηγός του Αντιναύαρχος Πετράκης ΠΝ.

Με τον προαναφερθέντα τρόπο πραγματοποιήθηκε μία – ουσιαστικώς – «Ναυτική Εβδομάδα» του παρελθόντος, χωρίς το κόστος αυτής, αφού η δραστηριότητα αυτή συνδυάστηκε με την άσκηση «Καταιγίς» και έτσι με αυτόν τον εξαιρετικό «επιχειρησιακό» τρόπο, το ΠΝ βρέθηκε ταυτόχρονα σε όλα σχεδόν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων κοντά στους νησιώτες μας, όπως είναι παραδοσιακώς ο σκοπός της κάθε «Ναυτικής Εβδομάδος», ασκήθηκε και δήλωσε «παρουσία» στις εσχατιές του Αιγαίου, όπως είναι η αποστολή του, συνδυάζοντας όλα αυτά με «ένα κόστος».