Εντολή απαγωγών είχαν τα μέλη της φυτείας-μαμούθ στη Εύβοια: Εξαφανίστε όποιον μας εντοπίσει!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εντολή απαγωγών είχαν τα μέλη της φυτείας-μαμούθ στη Εύβοια: Εξαφανίστε όποιον μας εντοπίσει!

Newsroom - 3 μήνες πριν Last updated -3 μήνες πριν
Εντολή απαγωγών είχαν τα μέλη της φυτείας-μαμούθ στη Εύβοια: Εξαφανίστε όποιον μας εντοπίσει!

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το βαθμό επικινδυνότητας της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Εύβοια έρχονται στο φως από αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κάποιοι από τους συλληφθέντες στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, ο αρχηγός του κυκλώματος, αλβανικής καταγωγής, τους είχε δώσει εντολή ακόμη και για απαγωγές σε περίπτωση ατόμων που εντόπιζαν τη φυτεία-μαμούθ των 12.000 δενδρυλλίων, ζητώντας μάλιστα να τους εξαφανίσουν.

Ύπνος αγκαλιά με τα …καλάσνικοφ

Προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις διαταγές, μέλη της σπείρας διέμεναν στο χώρο, όπου μάλιστα κοιμόντουσαν οπλισμένα, λένε αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνοντας πως βρέθηκαν και οι σκηνές τους. Εκεί άλλωστε οι διωκτικές αρχές βρήκαν πολεμικό αυτόματο καλάσνικοφ με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια,
πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια και 5 κυνηγετικά όπλα.

Τρεις τόνοι χασίς και τζίρος 6.000.000€

Ο αρχηγός που έχει ήδη συλληφθεί μαζί με άλλους έξι, φαινόταν αποφασισμένος να προφυλάξει την παράνομη «μπίζινα» με κάθε τίμημα η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τις Δίωξης θα του απέφερε τουλάχιστον 3 τόνους χασίς με τζίρους που υπολογίζονται στο αστρονομικό ποσό των 6.000.000€.

Άνθρωπος-κλειδί ο βοσκός

Σημαντικό ρόλο στη χωροθέτηση της καλά κρυμμένης έκτασης φέρεται μάλιστα να έπαιξε βοσκός της περιοχής, ο οποίος γνώριζε άριστα τα κατατόπια των δύσβατων εδαφών και ήταν σε θέση να υποδείξει τα σωστά σημεία και περάσματα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι για τον εντοπισμό της έκτασης με την παράνομη φυτεία και τις συλλήψεις που ακολούθησαν, οι άνδρες των ΕΚΑΜ που συμμετείχαν στην επιχείρηση διέσχισαν με τα πόδια 20 χλμ συνοδευόμενοι από εκπαιδευμένους σκύλους διανύοντας απόσταση μεταξύ Δερβενοχωρίου και Μαγούλας.