Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος

Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος

Newsroom - 3 μήνες πριν Last updated -3 μήνες πριν
Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μ. Καλογήρου, εξέφρασε τη χαρά του για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου.

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου

Ο νέος Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έδωσε διαβεβαίωση ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχαήλ Καλογήρου, της Προέδρου του ΣτΕ, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνου Μενουδάκου (Επίτιμου Προέδρου του ΣτΕ).

Στην τελετή διαβεβαίωσης παραβρέθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ζαμπίρας, ο οποίος, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον κ. Ράμμο, ευχήθηκε καλή θητεία και ευόδωση των στόχων του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μ. Καλογήρου, εξέφρασε -μεταξύ άλλων- τη χαρά του για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου και την πεποίθησή του ότι η Αρχή έχει σημαντικό θεσμικό έργο, το οποίο αποτελεί «μέτρο δημοκρατίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη στήριξής της από την πολιτεία για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της.

Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ελληνική πολιτεία για την τιμητική επιλογή του στη θέση του προέδρου της Αρχής. Ακολούθως, τόνισε τη σημασία του συνταγματικού ρόλου της ΑΔΑΕ για την αποτελεσματική προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αρχή θα ανταποκριθεί στον ρόλο της με όλες της τις δυνάμεις και με την αρωγή της Πολιτείας.

Με την ολοκλήρωση της τελετής της νενομισμένης διαβεβαίωσης, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ Μιχάλης Σακκάς, παρέδωσε τιμητικό έπαινο στον απερχόμενο πρόεδρο της Αρχής κ. Ζαμπίρα.

Στην ομιλία του ο κ. Ράμμος τόνισε ότι «έχω απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνω και θα κάνω τα πάντα και με όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης αυτής», συμπληρ’ωνοντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις μου να πω πολλά, διότι σημασία έχουν τα έργα και όχι τα λόγια. Θέλω μόνο να επιμείνω σε ορισμένες κεντρικές μου σκέψεις. Δεν θα κουραστώ να τονίζω το πόσο σημαντική είναι η αποστολή της Αρχής με βάση το Σύνταγμα και συγκεκριμένα το άρθρο 19. Άρθρο που είναι μέγιστης σημασίας για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, στην οποία ο συνταγματικός νομοθέτης έδωσε τόσο μεγάλη σημασία στην κατοχύρωση του απορρήτου των επικοινωνιών ως αυτοτελούς δικαιώματος και όχι ως δικαιώματος απορρέοντος από άλλα ευρύτερα δικαιώματα, όπως πχ από το δικαίωμα στην προστασία του ιδιωτικού βίου».