Βρέθηκαν τα κλεμμένα τάματα της Ι.Μ. Ιβήρων - Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκαν τα κλεμμένα τάματα της Ι.Μ. Ιβήρων – Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη

Newsroom - 3 μήνες πριν Last updated -3 μήνες πριν
Βρέθηκαν τα κλεμμένα τάματα της Ι.Μ. Ιβήρων – Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη

Τι λέει στο ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας

Στις 3.30 τα ξημερώματα εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή σε σκήτη τα τάματα -τουλάχιστον αρκετά από αυτά- που αφαίρεσε χθες βράδυ ιερόσυλος από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

Εντωμεταξύ σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα οι διωκτικές αρχές υποψιάζονται συγκεκριμένο άτομο.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της κλοπής συμμετέχουν αστυνομικοί του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής ενώ θα τις συνδράμει και ένας αστυνομικός σκύλος.

Υπενθυμίζεται ότι η κλοπή έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα και αφού ενημερώθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού ότι λείπουν τάματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση. Τα ξημερώματα, σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους κοντά σε ένα εκκλησάκι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τάματα που είχαν αφαιρεθεί από την εικόνα. «Βρέθηκαν πεταμένα τα κλοπιμαία, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα αν τα άφησε όλα ο δράστης. Δεν μπορούμε να κάνουμε καταμέτρηση καθώς η αστυνομία ερευνά για δακτυλικά αποτυπώματα» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι άφησε όλα τα τάματα και έφυγε πανικόβλητος» σημείωσε ο κ. Δήμτσας ο οποίος εκτιμά ότι “υπάρχει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και δύσκολα θα ξεφύγει».

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους επισήμανε επιπλέον ότι «υπήρξαν δύο – τρεις κλοπές μέσα στον μήνα Μάϊο, στο Όρος και ενδέχεται ο άνθρωπος που ψάχνουμε σήμερα να εμπλέκεται και σε αυτές τις κλοπές».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ