Έκρυβαν την ηρωίνη σε ...ταμπέλες της Εγνατίας Οδού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκρυβαν την ηρωίνη σε …ταμπέλες της Εγνατίας Οδού

από τον Newsroom - 1 έτος πριν Last updated -1 έτος πριν
Έκρυβαν την ηρωίνη σε …ταμπέλες της Εγνατίας Οδού

Το κύκλωμα έφερνε ναρκωτικά από τη Βουλγαρία ποσότητες ηρωίνης και ακολούθως τις διακινεί στη χώρα μας

Συνελήφθησαν χθες (5-6-2018) στους νομούς Καβάλας και Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 38χρονος αλλοδαπός και τέσσεριςΈλληνες, ηλικίας 55, 51, 46 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών από τη Βουλγαρία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στη χώρα μας.
Οι συλλήψεις έγιναν απ την Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καβάλας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει από τη Βουλγαρία ποσότητες ηρωίνης και τις διακινεί στη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκε αρχικά ο 38χρονος να κινείται στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και να κρύβει σε δύο πινακίδες χιλιομετρικής σήμανσης 3 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 275 γραμμαρίων. Ο δράστης συνέχισε την πορεία του και λίγη ώρα αργότερα, αφού το όχημα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες, άλλες 4 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 848 γραμμαρίων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης τον 46χρονο, τον οποίο εντόπισαν να μεταβαίνει στο ένα σημείο απόκρυψης και να παραλαμβάνει τη μία συσκευασία με ηρωίνη, καθώς και τους άλλους τρεις δράστες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να παραλαμβάνουν από το δεύτερο σημείο απόκρυψης, τις άλλες δύο συσκευασίες ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν συνολικά 1.123) γραμμάρια ηρωίνης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ