Σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για τη θεομηνία στη Χαλκιδική - «Θρηνούμε για την απώλεια των έξι ψυχών»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοινωνία

Σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για τη θεομηνία στη Χαλκιδική – «Θρηνούμε για την απώλεια των έξι ψυχών»

από τον Newsroom - 6 ημέρες πριν Last updated -6 ημέρες πριν
Σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για τη θεομηνία στη Χαλκιδική – «Θρηνούμε για την απώλεια των έξι ψυχών»

Έκτακτη σύσκεψη διαχείρισης της κρίσης στο δημαρχείο Νέων Μουδανιών μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Χαλκιδικής.

«Θα είμαστε αλληλέγγυοι, θρηνούμε για την απώλεια των έξι ψυχών, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συμπαρασταθούμε», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπό τον οποίο πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Νέων Μουδανιών, μετά φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Χαλκιδικής.

Όπως είπε ο υπουργός, η σύσκεψη πραγματοποιείται για να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα διαχείρισης της κρίσης.

«Η παρουσία των υπηρεσιών της χώρας ήταν πρωτοφανής, γενναία και με αυταπάρνηση. 150 άτομα και 55 οχήματα ήταν από χθες το πρωί εδώ όταν εντοπίστηκε το φαινόμενο. Διατάχθησαν 40 οχήματα της περιφέρειας και 100 εργαζόμενοί της. Η δουλειά των υπηρεσιών είναι να ελαχιστοποιήσουν το κακό στο βαθμό του δυνατού μέσα στο χαμό που συνέβη. Υπάρχουν πολλές πτώσεις δέντρων που έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Η πυροσβεστική καλείται να κόψουν πεσμένα δέντρα που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα οδικό δίκτυο», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε:

«Έρχονται δεκάδες τεχνικοί προκειμένου να ολοκληρώσει αποκατάσταση ηλεκτροδότησης περιοχής μέχρι το βράδυ. Είναι ζήτημα οικονομικής επιβίωσης της περιοχής.Τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές. Γίνεται απογραφή και καταγραφή των ζημιών».