Κουβαλούσαν πάνω από 200 κιλά κάνναβη - Law & Order

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουβαλούσαν πάνω από 200 κιλά κάνναβη

από τον Newsroom - 1 έτος πριν
Κουβαλούσαν πάνω από 200 κιλά κάνναβη

Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν στην περιοχή της Κοζάνης

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, η αστυνομία προχώρησε χθες 17.06 στη σύλληψη τριών Ελλήνων, ηλικίας 25, 32 και 46 ετών, και ενός 32χρονου αλλοδαπού. Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Κοζάνης ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 25χρονο και συνοδηγό τον 32χρονο αλλοδαπό, κατά διάρκεια του οποίου βρέθηκαν εντός του αυτού 17 τσουβάλια που περιείχαν 59 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 208 κιλών και 580 γραμμαρίων.
Ταυτόχρονα ακινητοποιήθηκε για έλεγχο δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο, ο οποίος συνόδευε το προηγούμενο όχημα, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Ο οδηγός του συνελήφθη μετά από σθεναρή αντίσταση και προσπάθεια να διαφύγει της σύλληψης.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης ακινητοποιήθηκε και τρίτο όχημα, με οδηγό τον 32χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός διευκολύνοντας επίσης τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ενημερώνοντας το πρώτο όχημα ενδεχόμενους αστυνομικούς ελέγχους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού, μη νόμιμου μετανάστη, εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ληστεία.
Συνολικά κατασχέθηκαν:

διακόσια οχτώ (208) κιλά και πεντακόσια ογδόντα (580) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
έξι (6) κινητά τηλέφωνα
έξι (6) κάρτες SIM

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.