Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άνοιγε» σπίτια -Συνελήφθησαν 5, αναζητούνται 3 - Law & Order

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άνοιγε» σπίτια -Συνελήφθησαν 5, αναζητούνται 3

από τον Newsroom - 1 έτος πριν
Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άνοιγε» σπίτια -Συνελήφθησαν 5, αναζητούνται 3

Εμπλέκονται σε 72 περιπτώσεις διαρρήξεων, πάνω από 400.000 ευρώ η αξία των κλεμμένων

Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας, που κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως όμως των βορείων και νοτίων προαστίων.
Συνελήφθησαν στις 13-6-2018 πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και ένας Έλληνας ηλικίας από 17 έως 31 ετών. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας.
Τα μέλη της σπείρας αρχικά μετέβαιναν με τα «επιχειρησιακά» τους αυτοκίνητα, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, στις προαναφερόμενες περιοχές και εντόπιζαν το σπίτι-στόχο. Στη συνέχεια παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και φού έμπαιναν στο χώρο, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δράστες μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών. Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία έκλεβαν κατά τη διαφυγή τους.
Για τη διάπραξη των διαρρήξεων ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία (τροχό, κόφτες, σκύλα, κατσαβίδια κλπ), είδη ένδυσης για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου full face και περιλαίμια) και γάντια.
Από τις έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, διαρρηκτικά εργαλεία κλπ.
Σε σπίτι-«καβάτζα» του αρχηγικού μέλους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους δεκαοκτώ κιλών και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Βρέθηκαν επίσης και αποδόθηκαν στους παθόντες τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εβδομήντα δύο περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.