Σ. Κοντονής: πειθαρχική έρευνα για αναρτήσεις αντεισαγγελέα Εφετών κατά ΠτΔ και πρωθυπουργού - Law & Order

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σ. Κοντονής: πειθαρχική έρευνα για αναρτήσεις αντεισαγγελέα Εφετών κατά ΠτΔ και πρωθυπουργού

από τον Newsroom - 1 έτος πριν
Σ. Κοντονής: πειθαρχική έρευνα για αναρτήσεις αντεισαγγελέα Εφετών κατά ΠτΔ και πρωθυπουργού

Η παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης δόθηκε προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου

Να κινηθούν οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος φέρεται να έχει αναρτήσει σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δυσμενή σχόλια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του πρωθυπουργού, καθώς και δυσμενείς κρίσεις για τις δικαστικές ενέργειες σχετικά με την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Κ. Μπαρμπαρούση, ζητεί ο υπουργός  Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.
Ειδικότερα, με παραγγελία του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί να διερευνηθεί πειθαρχικά η συγκεκριμένη υπόθεση προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από το συγκεκριμένο αντεισαγγελέα Εφετών.
Πάντως, άμεση ήταν και η παρέμβαση και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία διέταξε έρευνα  για το θέμα του αντεισαγγελέα σε δύο επίπεδα σε πειθαρχικό και σε ποινικό. 

Συγκεκριμένα, για την ποινική έρευνα διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο ενώ για την πειθαρχική έρευνα ανέθεσε τη διενέργειά της σε αντεισαγγγελέα του Αρείου Πάγου.

Οι αναρτήσεις του αντεισαγγελέα Εφετών
 «Προκαλεί εντύπωση η άσκηση δίωξης εξπρές στον Μπαρμπαρούση… Τελικά η Δικαιοσύνη είναι πολλές φορές σε διατεταγμένη υπηρεσία… Kρίμα για ένα θεσμό που δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος, όπως επιβάλλεται…», γράφει σε μια από τις αναρτήσεις του στο Facebook ο αντεισαγγελέας Εφετών, ενώ σε άλλη αμφισβητεί το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και αναφέρεται σε «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και τα οποία  – όπως λέει – πρέπει «να φύγουν». Ο ίδιος ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και την παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη» .
Μάλιστα, φέρεται να έχει κοινοποιήσει μια δημοσίευση που εμφανίζει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να κάνει αισχρή χειρονομία απαντώντας έτσι δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα.