Εν αναμονή της απόφασης για τον Κ. Μπαρμπαρούση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εν αναμονή της απόφασης για τον Κ. Μπαρμπαρούση

από τον Newsroom - 1 έτος πριν Last updated -1 έτος πριν
Εν αναμονή της απόφασης για τον Κ. Μπαρμπαρούση

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα διάσκεψη ανακριτή-εισαγγελέα

Ανακριτής και εισαγγελέας διασκέπτονται από κοινού προκειμένου να αποφασίσουν την ποινική αντιμετώπιση του πρώην βουλευτή της Χ.Α. Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Ο ανεξάρτητος, μετά τη διαγραφή του, βουλευτής πέρασε το κατώφλι του ανακριτή σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης συνελήφθη μετά το απευθείας …κάλεσμά του προς την ηγεσία του στρατού να συλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.
«Καλώ την ηγεσία του στρατού να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είχε πει από το βήμα της Βουλής, το πρωί της Παρασκευής ο Κων. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα διεγράφη από το κόμμα του. 
Αμέσως μετά τη τοποθέτηση αυτή ακολούθησε εισαγγελική έρευνα – εξπρές, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Η απαγγελία της συγκεκριμένης κατηγορίας στον βουλευτή άνοιξε το δρόμο για τη σύλληψή του. Έπειτα από περιπετειώδες κυνηγητό του Μπαρμπαρούση στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στο Ξηρόμερο, οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν τη περασμένη Δεύτερα σε σπίτι στο Πάτημα Χαλανδρίου και τον οδήγησαν ενώπιον του ανακριτή, στον οποίο απολογήθηκε σήμερα, μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.