Τι άλλαξε στην ΕΛ.ΑΣ - Ηγέτες και όχι ευθυνόφοβους απαιτεί η ασφάλεια των πολιτών

ΑΡΘΡΑ | ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τι άλλαξε στην ΕΛ.ΑΣ – Ηγέτες και όχι ευθυνόφοβους απαιτεί η ασφάλεια των πολιτών

Κανέλλος Β. Νικολάου - 1 μήνα πριν Last updated -1 μήνα πριν
Τι άλλαξε στην ΕΛ.ΑΣ – Ηγέτες και όχι ευθυνόφοβους απαιτεί η ασφάλεια των πολιτών

Ας ξεκαθαρίσουμε όλοι μας ότι ο πολίτης θέλει την Αστυνομία δίπλα του και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι μάχιμες Υπηρεσίες να είναι επανδρωμένες και να λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Σε όλες τις μάχιμες υπηρεσίες υπάρχει  έλλειψη προσωπικού και αδυναμία κάλυψης των αναγκών τους. Καθημερινή γκρίνια για την εξεύρεση προσωπικού, αλλά ταυτόχρονα καθημερινές αποσπάσεις, επικαλυπτόμενες αποσπάσεις για αποκλειστική φύλαξη προσώπων και διαθέσεις για τα «δικά μας» παιδιά.

Για τα «αποπαίδια» ουδείς ενδιαφέρονταν αλλά σε αυστηρό ύφος οι προϊστάμενες υπηρεσίες τους διέταζαν «πιστή συμμόρφωση στα διατασσόμενα».

Όταν οι προϊστάμενες υπηρεσίες διετάχθησαν από τη νέα πολιτική ηγεσία να βρουν αστυνομικούς και να επανδρωθούν οι μάχιμες υπηρεσίες, τότε δια μαγείας ευρέθησαν και συνεχίζεται η εύρεσή τους.

Γεννούνται όμως μερικές απορίες σε όλους μας.

• Έπρεπε να υπάρξει η πολιτική βούληση για να γίνει το αυτονόητο;

• Αν το έπρατταν αυτοβούλως λόγω της αρμοδιότητάς τους ποιος θα αντιδρούσε;

• Φοβήθηκαν μήπως τις τυχόν προσωπικές συνέπειες;

• Γιατί δεν απήντησαν αμέσως στο ερώτημα για τη δύναμη της Αστυνομίας και χρειάστηκε πλέον των 24 ωρών η απάντηση για την οργανική, την υπάρχουσα και την παρούσα δύναμη των Υπηρεσιών;

• Οι συνεχείς αναφορές μας ως προς το αστυνομικό προσωπικό γιατί υποβάλλονταν;

Όλοι μας γνωρίζουμε τις απαντήσεις. Σε αυτές θα πρέπει να βάλουμε τις λέξεις «ευθυνοφοβία» και «οσφυοκαμψία». Ας ξεκαθαρίσουμε όλοι μας ότι ο πολίτης θέλει την Αστυνομία δίπλα του και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι μάχιμες Υπηρεσίες να είναι επανδρωμένες και να λειτουργούν όλο το 24ωρο. Ας γίνει πραγματικότητα, όχι όμως προσωρινά και επικοινωνιακά αλλά μόνιμα, σταθερά και με σχέδιο δράσης και υλοποίησης. Στις αλλαγές αυτές δεν πρέπει να υπάρξει «ο ρεβανσισμός», ο διαχωρισμός σε «δικά μας παιδιά και αποπαίδια» αλλά να κυριαρχήσει η ικανότητα, η θέληση για δουλειά, η ισότητα και η αξιοκρατία.