Οργή στην Ιταλία: Έριξαν σκουπιδοτενεκέ σε σκηνή, τραυματίστηκε σοβαρά 12χρονος τουρίστας

ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οργή στην Ιταλία: Έριξαν σκουπιδοτενεκέ σε σκηνή, τραυματίστηκε σοβαρά 12χρονος τουρίστας

Law and Order - 2 μήνες πριν Last updated -2 μήνες πριν
Οργή στην Ιταλία: Έριξαν σκουπιδοτενεκέ σε σκηνή, τραυματίστηκε σοβαρά 12χρονος τουρίστας

Oι καραμπινιέροι έχουν ξεκινήσει έρευνες «και η κύρια υπόθεση είναι πως πρόκειται για σκόπιμη πράξη».

Ένας 12χρονος Γάλλος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από κτύπημε ενός σκουπιδοτενεκέ που κάποιος έρριξε από ύψος 20 μ. σε παραλία της Βορείου Ιταλίας ενώ κοιμόταν μέσα στη σκηνή της οικογένειάς του.

«Η ιατρική πρόγνωση για την κατάστασή του παραμένει συγκρατημένη και βρίσκεται υπό παρακολούθηση στη μονάδα εντατικής θεραπείας για να αξιολογηθεί το επίπεδο συνειδητότητας και οι πιθανές νευρολογικές βλάβες που υπέστη κατόπιν του σόκ», τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν της παιδιατρικής κλινικής Γκασλίνι της Γένοβας.

«Πρόκειται για μία εγκληματική πράξη, αναμένουμε να βρεθούν οι ένοχοι . Η σύζυγός μου κι εγώ κάνουμε έκληση εάν κάποιος βρέθηκε παρών στη σκηνή να πάει να το καταγγείλει στην αστυνομία», τονίζει ο πατέρας του αγοριού, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Il Secolo XIX.

Η οικογένεια που προέρχεται από την Άνω Σαβοΐα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει άλλα δύο παιδιά 14 και 15 ετών, που κοιμόντουσαν στην ίδια σκηνή με τον αδελφό τους στην παραλία Μπερτζέτζι, κοντά στη Σαβόνα στη Λιγουρία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Corriere della Sera, οι καραμπινιέροι έχουν ξεκινήσει έρευνες «και η κύρια υπόθεση είναι πως πρόκειται για σκόπιμη πράξη».

«Δεν μπορεί να αποκλεισθεί», δε και η « πιθανότητα για μία επίθεση κατά ελεύθερων κατασκηνωτών», που είναι πρακτική απαγορευμένη στην Ιταλία, τονίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως ένας δεύτερος σκουπιδοτενεκές εντοπίσθηκε όχι μακριά από το σημείο απ’ όπου ο πρώτος τραυμάτισε το παιδί.

12ΧΡΟΝΟΣ ΙΤΑΛΙΑ