Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας - Το σχέδιο πτήσης του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας – Το σχέδιο πτήσης του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο

Newsroom - 1 μήνα πριν Last updated -1 μήνα πριν
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας – Το σχέδιο πτήσης του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο

Αναμένονται τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Το πολιτικό ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

 

Συντριβή ελικοπτέρου στον Πόρο – Τραγικό φινάλε στις έρευνες: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

ΠΟΡΟΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ