Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις παράνομης μεταφοράς 60 συνολικά αλλοδαπών - Law & Order

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις παράνομης μεταφοράς 60 συνολικά αλλοδαπών

από τον Newsroom - 11 μήνες πριν Last updated -2 μήνες πριν
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις παράνομης μεταφοράς 60 συνολικά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν 3 άτομα από το Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης

H συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη τριών 3 μελών συμμοριών και στην εξιχνίαση περιπτώσεων παράνομων μεταφορών 60 συνολικά αλλοδαπών. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων (αλλοδαποί ηλικίας 28,18 και 30 ετών) σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θέρμης.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής (29-07-2018), αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ο 28χρονος οδηγός του οποίου στο ύψος του χωριού Βασιλούδι μπήκε σε αγροτικό δρόμο και αποβίβασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο επτά άτομα. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημά του εντοπίσθηκαν πέραν του οδηγού, ο οποίος συνελήφθη, επιπλέον δύο αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, εντοπίστηκαν ακόμη είκοσι έξι παράτυποι μετανάστες, τους οποίους, όπως προέκυψε, ο 28χρονος είχε μεταφέρει σε προγενέστερο χρόνο, ενώ στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός που είχε αναλάβει τον ρόλο του φύλακα.
Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση, προέκυψε ότι οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από περιοχή του Έβρου, καθώς και ότι κρατούνταν στο παραπάνω κτίριο έως ότου οικεία τους πρόσωπα να καταβάλουν χρηματικό ποσό για τη μεταφορά τους.
Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό, που οδηγούσε 30χρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη), στο οποίο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν είκοσι πέντε αλλοδαπούς, που δε διέθεταν σχετικά χαρτιά για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο (Νομός Έβρου) και είχαν τελικό προορισμό διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.