Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε τα Κοντοδεσπότι υπό εκκένωση ο Σταυρός (βίντεο)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε τα Κοντοδεσπότι υπό εκκένωση ο Σταυρός (βίντεο)

από τον Yannis Almpanis - 11 μήνες πριν
Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε τα Κοντοδεσπότι υπό εκκένωση ο Σταυρός (βίντεο)

Δύσβατη η περιοχή - Δυνατός ο άνεμος

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο νωρίτερα στο Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας.
Οι φλόγες καίνε πυκνή δασική έκταση  σε δύσβατο σημειο που δυσχεραίνει την πρόσβαση των πυροσβεστών. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί
Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε αμέσως στέλνοντας ισχυρές δυνάμεις.Για την κατάσβεση επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα σαράντα ατόμων. Ρίψεις νερού κάνουν, 4 ελικόπτερα, 4 Καναντέρ και δύο Πετζετέλ.. Ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων και συντονίζει τις προσπάθειες για κατάσβεση
Η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό Κοντοδεσπότι, ενώ είναι κοντά στο χωριό Σταυρός κατοίκων.
«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι (250 κάτοικοι) έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημειώνει ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».
Προληπτικά για λόγους ασφάλειας η αστυνομία έχει κλείσε την επαρχιακή οδό Λίμνη-Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι και κατευθύνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Όπως αναφέρει το evianews.com, oι καπνοί έχουν καλύψει τα Πολιτικά ενώ φαίνονται με γυμνό μάτι και από τη Χαλκίδα. 
Να σημειώσουμε πως στο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για Κυριακή 12 Αυγούστου 2018, σημειωνόταν πως στην Εύβοια υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.