Μιχ. Καλογήρου: Ψευδές και κατασκευασμένο το δημοσίευμα των Financial Times - Law & Order

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μιχ. Καλογήρου: Ψευδές και κατασκευασμένο το δημοσίευμα των Financial Times

από τον Newsroom - 10 μήνες πριν Last updated -2 μήνες πριν
Μιχ. Καλογήρου: Ψευδές και κατασκευασμένο το δημοσίευμα των Financial Times

Η βρετανική εφημερίδα στο άρθρο της χαρακτηρίζει τον κ. Καλογήρου «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα»

«Ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το δημοσίευμα των Financial Times, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου.
Μεταξύ άλλων η βρετανική εφημερίδα στο άρθρο της χαρακτηρίζει τον κ. Καλογήρου μια «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα» και αναφέρει πως ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης έγινε γνωστός εκπροσωπώντας τον Κωνσταντίνο Σακκά, η περίπτωση του οποίου απασχόλησε και τον Ευρωπαϊκό Τύπο, αφού έστειλε πακέτα-βόμβες σε ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες.
«Στο παρελθόν έχει συγκρουστεί και με το δικαστικό σώμα του οποίου τώρα προΐσταται, επιτιθέμενος στους δικαστές για τη συμπεριφορά τους απέναντι στον αναρχικό πελάτη του αλλά και για τον αμφιλεγόμενο νόμο που συνέταξε όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ο οποίος τελικά ανετράπη» αναφέρει επίσης η βρετανική εφημερίδα.
Διαψεύδοντας το δημοσίευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό. Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.
Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της. Διευκρινίζω ότι συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης. Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία.
Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».