«Δεν θα σκότωνε τα παιδιά της, δεν θα τα έβαζε πάνω από κανένα άνδρα ούτε και από τον Δασκαλάκη», υποστήριξαν σήμερα στη δίκη για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, η μητέρα της κατηγορούμενης μητέρας του παιδιού, Ελένη Λεγάτου, αλλά και ο πατριός της Γιώργος Γεωργίου. Και οι δυο μάρτυρες υποστήριξαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα, ενώ η μητέρα της με τρεμάμενη φωνή ανέφερε πως πλέον ζει έναν εφιάλτη.
«Έχω χάσει τρία εγγόνια και έχω ένα παιδί στη φυλακή» είπε για να προσθέσει:
«Η κόρη μου δεν θα σκότωνε τα παιδιά της. Ήταν μπορεί και καλύτερη μητέρα από εμένα, εγώ δούλευα μπορεί να μη μπορούσα να της προσφέρω πολλά, η Ρούλα μου ήταν πάνω στα παιδιά της. Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Πιστεύω στην αθωότητά της και στη δικαίωση της Τζωρτζίνας μας». Στο ίδιο «μοτίβο» είχε κινηθεί νωρίτερα στην κατάθεσή της και η αδελφή της κατηγορούμενης Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία επίσης κατέθεσε πως «η Ρούλα λάτρευε τα παιδιά της και ποτέ δεν θα τους έκανε κακό».
Ειδικότερα, στην κατάθεσή της η κ. Λεγάτου είπε: «Έχω επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά έχασα τα εγγόνια μου, ένα -ένα έφευγε, και το παιδί μου είναι στη φυλακή. Ήρθε η Ίριδα για να δώσει χαρά και έφυγε πάλι, μας τα πήρε ο Θεούλης».
Η πρόεδρος της έδρας υπέβαλλε σειρά ερωτήσεων στη μάρτυρα για την κόρη της και εκείνη απαντώντας μίλησε για την πρακτική που είχε κάνει το παιδί της σε νοσοκομείο του Ρίου, όπου σύμφωνα με την κ. Λεγάτου η Ρ. Πισπιρίγκου έμαθε να κάνει ΚΑΡΠΑ και να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε ασθενείς. Ακόμη ερωτήσεις υποβλήθηκαν στη μάρτυρα από την έδρα και για τον χαρακτήρα της κατηγορούμενης αλλά και για το γάμο της με τον Μάνο Δασκαλάκη.
«Είχαν καλή σχέση» είπε η κ. Λεγάτου και χαρακτήρισε την εξωσυζυγική σχέση του πρώην άντρα της κόρης της «περιστασιακή» που ξεπεράστηκε από το ζευγάρι. «Ήρθε και πέρασε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια μιλώντας για το χαρακτήρα της κόρης της είπε ότι ήταν ένας κλειστός άνθρωπος που δεν εκδήλωνε ανοιχτά τα συναισθήματά της και πως μετά το θάνατο το θάνατο της Μαλένας «κάθε μέρα πήγαινε στο νεκροταφείο, έκλαιγε συνέχεια στο σπίτι και δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει».
Κάποιες από τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στην μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου από την έδρα είναι οι εξής:
Πρόεδρος: Στην έκθεση της κ. Σαβόγλου αναφέρονται κάποια περιστατικά με κάποια γιαγιά – παππού; Τι γνωρίζετε;
Μάρτυρας: Η μητέρα του μπαμπά της κόρης μου δολοφονήθηκε από το σύζυγό της, τον παππού της.
Πρόεδρος:: Τον παππού αυτό τον γνώριζε η κ. κατηγορουμένη;
Μάρτυρας: Ναι, είχαν καλή σχέση.
Πρόεδρος: Από το 2013 που η κόρη σας απέκτησε με τον κ. Δασκαλάκη τα παιδιά πως ήταν η σχέση της κόρης τους;
Μάρτυρας: Ήταν ποιο δεμένοι. Έδινε στη Τζωρτζίνα μεγάλη φροντίδα…
Πρόεδρος: Η Τζωρτζίνα πως βίωσε την απώλεια της αδελφής της Μαλένας;
Μάρτυρας: Την αγαπούσε πολύ και σίγουρα της έλλειπε. ….Κλείστηκε στον εαυτό της, ρωτούσε που πήγε και της έλεγε η μάμα της πως έγινε αγγελουδάκι.
Πρόεδρος: 21/3/2021 που πέθανε η Ίριδα που ήταν ο κ. Δασκαλάκης ξέρετε; Ήταν εκεί;
Μάρτυρας: Όχι, δεν ήταν εκεί. Η Ρούλα και η Δήμητρα ήταν εκεί.
Πρόεδρος: Η Τζωρτζίνα το θάνατο της Ίριδας πως τον βίωσε;
Μάρτυρας: Είχε κλειστεί στον εαυτό της…
Πρόεδρος: Τι θυμάστε από την ημέρα που η Τζωρτζίνα μπήκε στο Καραμανδάνειο στις 8/4;
Μάρτυρας: Με ξύπνησε η κόρη μου και μου είπε ότι το παιδί δεν είναι καλά. Πήγα και το είδα και μου είπε «γιαγιά έχω μια βόμβα στη πλάτη μου και με πονάει και η κοιλίτσα μου». Την ρωτήσαμε και μας είπε ότι θέλει να πάει στο γιατρό, δεν το πίστευα. Πήραν το σύζυγό μου και πήγαν στο Καραμανδάνειο. Είχε λίγο τρέμουλο, ήταν ανήσυχο το παιδί.
Πρόεδρος: Πως και δεν καλέσατε ασθενοφόρο;
Μάρτυρας: Από την Πάτρα; Θα έκανε 30 λεπτά να έρθει.
«Άψογη μητέρα»
Στη συνέχεια στο ακροατήριο κατέθεσε ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου και δεύτερος σύζυγος της Ελένης Λεγάτου. Ο κ. Γ. Γεωργίου είχε μεταφέρει με το αυτοκίνητό του κοριτσάκι στο Καραμανδάνειο όταν εκείνο εκδήλωσε το πρώτο αναφερόμενο επεισόδιο σπασμών και δείχνοντας φορτισμένος είπε στην κατάθεσή του: «Όταν πηγαίναμε στο Καραμανδάνειο κόρναρα και μου είπε η Τζωρτζίνα «παππού γιατί κορνάρεις πάμε σε γάμο;». Ήταν η τελευταία φορά που την άκουσα ζωντανή. Την αγαπούσα, ήταν σαν βιολογικό μου εγγόνι».
Αναφερόμενος δε στο χαρακτήρα της Ρούλας Πισπιριγκου υποστήριξε: «Η προσωπικότητα της Ρούλας είναι δυνατή. Για μένα είναι πρότυπο. Ήταν άρτια μάνα. Δεν ξέρω αν το έβλεπε κι ο άντρας της αυτό, αλλά ήταν ευχαριστημένος. Ήταν πρότυπο μάνας και συζύγου».
Πρόεδρος: Πως είναι το πρότυπο για εσάς;
Μάρτυρας: Ήταν δίπλα στα παιδιά της. Τα φρόντιζε, τα έπλενε, τα τάιζε, ήταν δίπλα τους, μαγείρευε στον άντρα της. Εγώ επειδή ταξίδευα πολύ αυτά δεν τα έχω ζήσει κι όταν την έβλεπα χαιρόμουν.
Συνεχίζοντας άφησε αιχμές για τον αναισθησιολόγο Χασαπόπουλο στο Καραμανδάνειο, ο οποίος και είχε σπεύσει στο νοσοκομείο για να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι. «Αν δεν είχε καθυστερήσει αυτός με τη διασωλήνωση το παιδί μπορεί να είχε σωθεί» είπε ο μάρτυρας.
Πρόεδρος: Τι ξέρετε για τον κ. Χασαπόπουλο;
Μάρτυρας: Στις 11 Απριλίου μίλησα το μεσημέρι με βιντεοκλήση με τη Τζωρτζίνα. Το απόγευμα μας πήρε και μας είπε ότι δεν είναι καλά το παιδί και να πάμε στο νοσοκομείο. Γύρω στις 18.30; Δεν θυμάμαι καλά τις ώρες, τι διαφορά έχει;
Πρόεδρος: Ότι στις 18.30 δεν είχε συμβεί το επεισόδιο! Αυτή τη διαφορά έχει!
«Εγώ δεν είδα τον κ. Χασαπόπουλο. Άκουσα και από τον σύζυγο της μητέρας του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός άργησε να έρθει. Και από το στόμα του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός ήρθε 10 λεπτά μετά από αυτόν!» είπε ο μάρτυρας ενώ απάντησε πως δε γνωρίζει από τι πέθανε τελικά το παιδί αλλά θυμόταν «ότι ήθελε το παιδί της ΜΕΘ. Να έχει μεγαλύτερη προσοχή. Αυτό θυμάμαι από το Ρίο. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει δυσαρέσκεια για τους γιατρούς».
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.