Ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι μετά από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, ωστόσο τα ίχνη της 23χρονης φοιτήτριας Ερριέτας Μόλχο συνεχίζουν να αγνοούνται.
Στην ΕΛΑΣ, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, στάλθηκε υλικό για να εξεταστεί αλλά δεν βρέθηκε κανένα δείγμα της όταν ανακοινώθηκαν. Η άτυχη 23χρονη βρισκόταν την ώρα της πρόσκρουσης των δύο τρένων στο κυλικείο, όμως δεν βρέθηκε DNA.
Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη», μίλησε στο Open και αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό: «Σαφές τραγικό ότι αυτή η οικογένεια δεν έχει λάβει τίποτα για να θάψει. Από φως, απόλυτο σκοτάδι. Να σας κάνω τη σύγκριση ότι η Ευρώπη και ο οικονομικός εισαγγελέας μιλάει για κακουργήματα και εμείς μιλάμε για μερικά πλημμελήματα και αναγκαστικά με πολλές πιέσεις αναφέρονται κάποια κακουργήματα εξ’ αμελείας. Τι θα πει εξ’ αμελείας; Όλοι γνώριζαν».
Δυστύχημα στα Τέμπη: Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι έρευνες
«Ο υπουργός Υποδομών δεν ήξερε τι γινόταν στα τρένα, ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια, ότι έχουν φαγωθεί όλα τα χρήματα. Δεν θα μιλήσω για τον υπουργό και θα μιλήσω για τον σταθμάρχη; Όχι, δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Για μένα είναι τραγικό, και αρνούμαι καν να το συζητήσω αυτό. Σαφώς θα μιλήσω για τους υπουργούς» πρόσθεσε η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη» για τις έρευνες.
«Ποιοι έλαβαν τις αποφάσεις, δεν κατάλαβα. Για τον υπουργό, τους διευθυντές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ. Τι έκανε ο διευθυντής της ΕΡΓΟΣΕ; Γιατί πήγαινε εκεί; Τίποτα, ήταν όλα ένα μπάχαλο. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει κληθεί καν να απολογηθεί για τα έργα των υποδομών που δεν υπήρχαν. Δεν έχει κληθεί να απολογηθεί και πήγε σπίτι του» συνέχισε η κα Καρυστιανού.
«Η κυβέρνηση έχει παρέμβει από την πρώτη ημέρα ακόμη και στο δικαστικό, για να μην μπορέσουμε να μην μάθουμε τι έχει γίνει ακριβώς. Και θα μας προσφέρει ψυχολογική βοήθεια; Δεν σας χρειαζόμαστε, εμείς χρειαζόμαστε να λάμψει η αλήθεια και να καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο σκοτώθηκαν οι άνθρωποι αυτοί» συμπλήρωσε.
«Σε μία σοβαρή χώρα, στους δέκα μήνες, οι υπεύθυνοι θα ήταν προφυλακιστέοι από τον πρώτο μήνα. Μιλάμε για 57 ανθρώπους, για μία μετωπική σύγκρουση σε έναν σταθμό που δεν λειτουργούσε τίποτα. Στους δέκα μήνες έπρεπε να είχε ξεκινήσει η δίκη και να είχε ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία. Αυτό δεν είναι ανακριτική διαδικασία, αυτό είναι μία παρωδία με την οποία προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια».
«Αυτούς που προσπαθούν να το συγκαλύψουν τους θεωρώ χειρότερους εγκληματίες από τους πρώτους, οι οποίοι με τη μέγιστη ανευθυνότητά τους θεώρησαν πως δεν θα γίνει ατύχημα και άφησαν το τρένο να τρέχει».