Να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 11 μηνών βρέφους στη Βέροια, επιχειρούν οι Αρχές καθώς η 29χρονη μητέρα πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις με όλα όσα υποστηρίζει για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους ενώ η ίδια συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία.
Σήμερα, η 29χρονη αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή και μένει να δούμε τι θα ισχυριστεί για το μηνών βρέφος.
Χθες, πάντως η μητέρα του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο, μίλησε στο Live News υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι την κατηγορούν για πράγματα που δεν έχει κάνει ενώ δίνει τη δική της εκδοχή για το πως κατέληξε το μωράκι στο νερό.
«Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ» σημείωσε μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, μέσα από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας όπου κρατείται μέχρι να απολογηθεί.
Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης: «Αναμένουμε την απολογία της συγκεκριμένης γυναίκας, τι θα υποστηρίξει στον Ανακριτή κι αν θα διαταχθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς όπως υποστηρίζει και η οικογένεια και ο συνήγορός της υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα. Επιπλέον για την συγκεκριμένη γυναίκα υπάρχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικά ιδρύματα και θα πρέπει να δούμε αν τελικά θα προφυλακιστεί».
Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αν υπάρχει περίπτωση να μην προφυλακιστεί απάντησε: « Αυτό θα το κρίνει ο Ανακριτής. Αν διαταχθεί μία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μπορεί να προκύψει ότι χρήζει νοσηλείας».
Η Στέλλα Αργυρίου, ψυχολόγος, ανέφερε σχετικά με την επίβλεψη που θα έπρεπε να είχε η 29χρονη κατηγορουμένη: «Όλα αυτά τα ψυχιατρικά περιστατικά θα πρέπει να μην αφήνονται στην αδιαφορία. Δεν έχει μόνο σημασία να έχει περάσει κάποιος από εξέταση ή ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, σημασία έχει να παίρνει σωστά την αγωγή. Σε αυτή την περίπτωση παίζει σημαντικό ρόλο και το οικογενειακό περιβάλλον».
«Όταν είσαι μητέρα χρειάζεσαι μεγαλύτερη παρακολούθηση. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι και γεννημένοι για γίνουν γονείς. Σε αυτή την περίπτωση χρειαζόταν μία μεγάλη επιστασία και μία κοινωνική πρόνοια που δεν υπήρχε, εισπράττουμε αδιαφορία. Όλα τα αρρύθμιστα ψυχιατρικά περιστατικά πίσω από τις κλειστές πόρτες – κυρίως στην επαρχία – είναι ωρολογιακές βόμβες», υπογράμμισε η ψυχολόγος.