19.1 C
Athens
8.9 C
Thessaloniki
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
More

    Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν απρόσιτη, άλλοι γονείς φοβούνται για το άρρωστο παιδί τους» – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις νοσηλευτριών

    «Ήταν στο παιδί της ως υποστηρικτής», ανέφερε σήμερα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η νοσηλεύτρια Αγγελική Καρβουνίδου, καταθέτοντας στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

    Η μάρτυρας, η οποία είναι νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου είχε νοσηλευτεί το κοριτσάκι μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, είπε για την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου (η οποία σήμερα απουσίαζε από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου): «Δεν έβγαζε ένα συναίσθημα. Ήταν στο παιδί της σαν παρατηρητής. Να σας πω τη δική μου εμπειρία; Έκανα μπάνιο στο παιδί, τη χτένιζα και της έκανα κοτσίδα. Συνήθως οι μανάδες χαίρονται όταν βλέπουν τα παιδιά της, γελάνε… σε αυτήν δεν το έβλεπα αυτό». Πάντως η κ. Καρβουνίδου τόνισε ότι δεν είχε παρατηρήσει «κάτι περίεργο» στη συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας.

    Περισσότερο περιγραφική για τη στάση της κατηγορούμενης μητέρας στο νοσοκομείο του Ρίου όσο η κόρη της νοσηλεύονταν με τετραπληγία ήταν όμως και η άλλη νοσηλεύτρια που κατέθεσε σήμερα στη δίκη η κ. Γεωργία Παπανίκου, η οποία είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν μία μητέρα που ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Ήταν τυπική. Δεν ήταν μία μητέρα που έψαχνες να την βρεις. Έχω συνηθίσει να θέλουν να μείνουν και ένα λεπτό παραπάνω. Αυτή δεν ήθελε. Είχε ιατρικές γνώσεις. Ήταν άνετη, ψύχραιμη δεν την είδα ποτέ αναστατωμένη. Συνήθως οι μητέρες είναι αναστατωμένες, έχουν έντονο φόβο για την εξέλιξη της ζωής του παιδιού τους». Η ίδια μάλιστα μάρτυρας αναφερόμενη μάλιστα στην εισαγωγή του παιδιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου (είχε μεταφερθεί εκεί μετά την ανακοπή και την ανάνηψη στο Καραμανδάνειο) είπε: «Ήμουν βάρδια όταν ήρθε η Τζωρτζίνα.Δε θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του κ. Χασαπόπουλου (.σ.σ ο αναισθησιολόγος που έκανε την ανάνηψη στο παιδί) στον κ. Ηλιάδη: «Ανδρέα σου παραδίδω το παιδί αυτό, είναι το τελευταίο παιδί αυτής της οικογένειας, έχουν χάσει άλλα δύο, θέλω να κάνεις ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν». Τα λόγια αυτά έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου, πολλές φορές τα ακούω στο κεφάλι μου. Όταν ήρθε η Τζωρτζίνα ήταν δύσκολη η κατάσταση μέχρι να σταθεροποιήσουμε το παιδί….. ήταν διασωληνωμένο. Υπήρχαν δυσλειτουργίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση η ζωή της».


    Και οι δυο μάρτυρες δέχθηκαν «βροχή» ερωτήσεων, όπως είναι αναμενόμενο, από την έδρα αλλά και από τους συνηγόρους. Ενδεικτικές είναι οι εξής ερωτήσεις που έγιναν στη δίκη

    • Πρόεδρος: Το επισκεπτήριο πόση ώρα είναι στη ΜΕΘ;
    • Μάρτυρας: Μία ώρα το πρωί και μία απόγευμα. Ο επισκέπτης μπορεί να κάτσει όλη την ώρα όμως λόγω covid-19 το είχαμε περιορίσει.
    • Πρόεδρος: Υπήρχε κάποια άλλη ρύθμιση για κάποιο γονέα; Μπορούσε να βγάλει παιδί;
    • Μάρτυρας: Δίνουμε στους γονείς τη δυνατότητα να είναι πιο κοντά. Έχει προθάλαμο και τους επιτρέπουμε να κάτσουν εκεί με παιδί τους και υπάρχει και ένα μόνιτορ.
    • Πρόεδρος: Αυτό συνέβαινε με Τζωρτζίνα και γονείς της;
    • Μάρτυρας: Ναι.
    • Πρόεδρος: Πέρα από την ώρα που έμπαιναν στη ΜΕΘ;
    • Μάρτυρας: Ναι.
    • Πρόεδρος: Έχετε πει ότι η μητέρα καθόταν 5 με δέκα λεπτά και όχι όλη τη διάρκεια, αυτό συνέβαινε διότι ήταν οι συνθήκες του covid-19;
    • Μάρτυρας : Κάποιες λόγω covid-19. Κάποιες φορές άλλες φορές συνέβαινε διότι είχε έρθει ο σύζυγος της να την πάρει δεν είχε το μεταφορικό.
    • Υπεράσπιση: Στην κατάθεσή σας λέτε ότι ήταν ψυχρή και απρόσιτη. Μπορείτε να περιγράψετε ένα τέτοιο σκηνικό;
    • Μάρτυρας : Δεν έβγαζε ένα συναίσθημα. Ήταν στο παιδί της σαν παρατηρητής. Να σας πω τη δική μου εμπειρία. Έκανα μπάνιο στο παιδί, τη χτένιζα και της έκανα κοτσίδα. Συνηθως οι μανάδες χαίρονται όταν βλέπουν τα παιδιά της, γελάνε… σε αυτήν δεν το έβλεπα αυτό
    • Υπεράσπιση: Σας είχε μεταφέρει ο κ.Ηλιαδης ότι δεν ήταν κοντά στο παιδί;
    • Μάρτυρας: Τυπική ήταν. Ήταν όμως απρόσιτη προς εμάς, άλλοι γονείς ρωτάνε, έχουν απορίες, φόβους για το παιδί. Δεν έβγαζε το συναίσθημα μιας μαμάς που το παιδί της είναι βαριά άρρωστη και δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά.
    • Υπεράσπιση: Αυτό σας το μετέφερε κάποιος;
    • Μάρτυρας: Είναι η δική μου άποψη.




    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ