20 C
Athens
17.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
More

    Πέτσας: Βγάλαμε τους αστυνομικούς στο δρόμο – Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης

    Τις δράσεις της κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σ’ έναν πρώτο απολογισμό της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται αύριο, ένας μήνας από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
    Υπογράμμισε ότι ήδη μεγάλος αριθμός αστυνομικών από τα γραφεία βγήκε στο δρόμο, ενώ ανέλυσε το πλάνο των επόμενων μηνών για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. «Σχεδιάζεται η πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, αντικαθίστανται εντός εξαμήνου τα αλεξίσφαιρα γιλέκα του προσωπικού της ΕΛΑΣ και εξασφαλίζονται μέσα στο 2020 νέα περιπολικά και μηχανές».
    Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τη «θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τη χρήση κράνους, ώστε η απόκτησή του να γίνει πιο οικονομική. Αποφασίστηκε γι’ αυτή να υπάρξει μείωση του Φ.Π.Α. από το 24% στο 13%».
    Επίσης, σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη πρόκειται να αποκτήσει νέα ηγεσία με σεβασμό στην επετηρίδα και την αξιοκρατία», ενώ αναφέρθηκε και στη θέσπιση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας τη στελέχωση του νέου επιτελείου εθνικής ασφάλειας της χώρας.
    Ο Στ. Πέτσας μίλησε και για το θέμα της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τις κυρώσεις που ζήτησε η Κομισιόν για την Ελλάδα για τη μη συμμόρφωση. Έκανε λόγο για αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης που ήδη κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο πρωθυπουργός ζήτησε να κατατεθεί νομοσχέδιο που να συμμορφώνει τη χώρα στο κοινοτικό κεκτημένο.
    Έρχεται το τετ α τετ Μητσοτάκη-Μέρκελ
    Όπως έκανε γνωστό, στις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ολλανδία (2-3 Σεπτεμβρίου), ενώ από τις 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, για να δώσει το “παρών” στη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
    Aναλυτικά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ένα μήνα μετα τις εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα έχουν ως εξής:
    1ον. Ταχεία συγκρότηση Κυβέρνησης και στελέχωση Γενικών Γραμματειών
    Η σύνθεση της Κυβέρνησης έγινε χωρίς κομματικές παρωπίδες. ια να είναι μια Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, η οποία συνδυάζει την πείρα με την ανανέωση και την πολιτική με την τεχνοκρατική επάρκεια. Τα πρώτα δείγματα γραφής αποκαλύπτουν Κυβέρνηση των έργων, της συνέπειας και του αποτελέσματος.
    Με τον ίδιο γνώμονα – αξιοκρατικά, πέρα και πάνω από κομματικές ταμπέλες – στελεχώθηκαν και οι Γενικές Γραμματείες και γενικότερα η κρατική πυραμίδα.
    Μια διαδικασία που στο παρελθόν χρειαζόταν ακόμη και μήνες, ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από έναν μήνα. Σημαντικό δείγμα γραφής είναι το γεγονός ότι συνολικά οι Γενικοί Γραμματείς είναι περίπου κατά 30% λιγότεροι σε σχέση με τον αριθμό τους κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
    2ον. Υπεύθυνη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων
    Από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αρχικά η θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική και στη συνέχεια – ευτυχώς χωρίς θύματα – ο σεισμός στην Αθήνα.
    Τα συναρμόδια Υπουργεία και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέδειξαν τα αναγκαία αντανακλαστικά με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.
    Απεδείχθη έτσι, ότι η δημόσια διοίκηση, ακόμη και μετά τη μακρόχρονη οικονομική κρίση, έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίζει ακραίες καταστάσεις.
    Αυτό που έλειπε στην προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν η ηγεσία και οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, που θα δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά.
    3ον. Άμεσες αποφάσεις για Μάτι
    Στις 23 Ιουλίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Με απόφαση του Πρωθυπουργού και σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σε μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό, αλλά και άμεσα αποτελέσματα για τους πυρόπληκτους, η Κυβέρνηση έλαβε αποφάσεις για τη στήριξη εγκαυματιών και πυρόπληκτων, αλλά και για την αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν.
    4ον. Ξεμπλοκάρισμα της εφαρμογής του 112 και ενδιάμεση λύση
    Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή, αφενός για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη λειτουργία της εφαρμογής του 112, και αφετέρου για την εφαρμογή ενδιάμεσης λύσης με την αποστολή SMS προς τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών που μπορεί να βρίσκονται σε περιοχές έκτακτου κινδύνου.
    Για την πορεία της παραπάνω προετοιμασίας έγινε πρόσφατα σχετική δοκιμή στη Σύρο, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ότι η ενδιάμεση λύση με SMS θα λειτουργήσει άμεσα, ενώ έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία του 112.
    5ον. Άμεσο νομοθετικό έργο
    Στο διάστημα του ενός μηνός η Κυβέρνηση προώθησε τα τρία πρώτα νομοσχέδια:
    – Ψηφίστηκε ήδη – και αποτελεί νόμο του Κράτους – το νομοσχέδιο που μειώνει τον ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά και βελτιώνει τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.
    – Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για το επιτελικό Κράτος.
    – Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας πρόκειται να ψηφιστεί και το διυπουργικό νομοσχέδιο.
    Για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά σε προηγούμενες συναντήσεις μας. Αξίζει τώρα να σταθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες στα άλλα δύο νομοσχέδια:
    5(α). Επιτελικό Κράτος
    Το δεύτερο νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα και αφορά στο επιτελικό Κράτος.
    Συγκεντρώνει όλες τις διάσπαρτες διατάξεις των τελευταίων 40 ετών για την οργάνωση της Κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης.
    Δημιουργεί νέους θεσμούς και θέτει νέους κανόνες για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και του Κράτους.
    Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέρχεται τακτικά, όχι για να νομιμοποιεί ειλημμένες αποφάσεις, αλλά για να καταρτίζει ένα συνεκτικό κυβερνητικό σχέδιο το οποίο θα υλοποιούν τα αρμόδια υπουργεία.
    Η πορεία του κυβερνητικού έργου θα παρακολουθείται από την Προεδρία της Κυβέρνησης, όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα διοικητικά συστήματα.
    Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί τομή για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Θεσμοθετείται επίσης Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που θα ενσωματώνει διάσπαρτες δομές ελέγχου για την αντιμετώπιση της δημόσιας και ιδιωτικής διαφθοράς, όπως το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τους Επιθεωρητές Υγείας και τους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων.
    5(β). Διυπουργικό νομοσχέδιο
    Στην επιτροπή της Βουλής συζητείται ήδη και το διυπουργικό νομοσχέδιο και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Περιέχει διατάξεις που αντιμετωπίζουν στρεβλώσεις και απενεργοποιούν νάρκες του παρελθόντος, καθώς επίσης και διατάξεις που έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
    Συγκεκριμένα:
    – Ενισχύεται η κυβερνησιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι εξαιτίας του εκλογικού νόμου που ψήφισε η απελθούσα Κυβέρνηση, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες που αναδείχθηκαν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών δεν διαθέτουν πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.
    Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διατάξεις για το πανεπιστημιακό άσυλο.
    – Όπως τονίζεται στη σχετική διάταξη «η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει».
    Στην ουσία θωρακίζεται το ακαδημαϊκό άσυλο των ιδεών. Γι αυτό ακριβώς προβλέπεται να υπάρχει παρέμβαση των Αρχών, τόσο όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια, όσο και όταν οι δράστες αξιόποινων πράξεων καταφεύγουν σε αυτά.
    Στην αντιμετώπιση στρεβλώσεων του παρελθόντος αποβλέπουν και οι διατάξεις που ενισχύουν το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.
    Στόχος είναι να διασφαλιστούν σταδιακά επαρκή έσοδα για τις δράσεις Πολιτισμού, αλλά και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται, προκειμένου να παρέχονται περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους, με άμεσο βήμα τη λειτουργία των αναψυκτηρίων.
    – Στο διυπουργικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διατάξεις που έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Συγκεκριμένα, ρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για τη διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι τους, στο χώρο της νοσηλείας τους ή τα φαρμακεία της γειτονιάς, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση.
    Με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, εισάγονται και διατάξεις που δημιουργούν το πλαίσιο για την ψηφιακή έκδοση συντάξεων, περιορίζουν τη γραφειοκρατία και μειώνουν δραστικά το χρόνο αναμονής.
    Επιπλέον, μειώνεται το επιτόκιο για τις οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το 5% στο 3%, όπως ήδη έχει γίνει για τις οφειλές προς τη εφορία.
    6ον. Δράσεις για την ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη
    Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πολιτών, η Κυβέρνηση έβγαλε ήδη μεγάλο αριθμό αστυνομικών από τα γραφεία στο δρόμο. Σχεδιάζεται, στο μεταξύ, η πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, αντικαθίστανται εντός εξαμήνου τα αλεξίσφαιρα γιλέκα του προσωπικού της ΕΛΑΣ και εξασφαλίζονται μέσα στο 2020 νέα περιπολικά και μηχανές.
    Παράλληλα, η Δικαιοσύνη πρόκειται να αποκτήσει νέα ηγεσία με σεβασμό στην επετηρίδα και την αξιοκρατία.
    Η Κυβέρνηση προχώρησε ήδη στη θέσπιση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας τη στελέχωση του νέου επιτελείου εθνικής ασφάλειας της χώρας.
    Ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τη χρήση κράνους, ώστε η απόκτησή του να γίνει πιο οικονομική. Αποφασίστηκε γι’ αυτή να υπάρξει μείωση του Φ.Π.Α. από το 24% στο 13%.
    Ο Πρωθυπουργός, έχοντας ψηλά στις προτεραιότητές του τη δημόσια υγεία, ζήτησε την άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Αποφασίστηκε ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, εντατικοποίηση των ελέγχων, εφαρμογή κυρώσεων για τους παραβάτες, αλλά και έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
    7ον. Αναβάθμιση λειτουργιών του Υπουργείου Οικονομικών
    Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην τεχνολογική αναβάθμιση των λειτουργιών του.
    Στο πλαίσιο εντάσσονται η ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση, η τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων και η ηλεκτρονικοποίηση δηλώσεων.
    Και όλα αυτά για την προώθηση της αποτελεσματικότητας, της δικαιοσύνης και της διαφάνειας.
    Ειδικότερα, στοχεύουμε: Στην ουσιαστική βελτίωση των συναλλαγών μεταξύ Κράτους, επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Στη μείωση της γραφειοκρατίας. Στη μείωση του λειτουργικού κόστους, Δημοσίου, νομικών και φυσικών προσώπων.
    8ον. Αποκατάσταση εμπιστοσύνης
    Μόλις σε ένα μήνα, από τις εκλογές, είχαμε σαφή δείγματα ενίσχυσης της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας.
    Η Ελληνική Δημοκρατία δανείστηκε πρόσφατα με επταετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%. Τα Ελληνικό Δημόσιο άντλησε ποσό 812,5 εκατ. ευρώ κατά την πρόσφατη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με απόδοση 0,15%, έναντι 0,85% ένα χρόνο πριν σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων αντίστοιχης διάρκειας.
    Τα γεγονότα αυτά, δείχνουν ότι οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της οικονομίας μας.
    Η βελτίωση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας στις αγορές επηρεάζει θετικά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.
    Και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει τα επιχειρήματά μας για μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδα κάτω του 3,5% του Α.Ε.Π. τα επόμενα χρόνια.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως για τον ίδιο σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε τη μεταρρυθμιστική μας στρατηγική. Γιατί οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που φέρνουν επενδύσεις, δουλειές και ισχυρή ανάπτυξη.
    9ον. «Ελλάδα 2021»
    Συγκροτείται επιτροπή, με επικεφαλής της την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία θα οργανώσει και θα συντονίσει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την 25η Μαρτίου του 2021 με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης, θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το Καλοκαίρι στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε Περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.
    Φορέας υλοποίησης θα είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.
    10ον. Ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κύπρο
    Το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού εκτός Ελλάδας, για λόγους συμβολικούς, αλλά και πολύ ουσιαστικούς, έγινε στην Κύπρο.
    Τόσο στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και στις δημόσιες δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και χωρίς την πλήρη κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων, που δεν μπορεί να συνεχίσουν να ισχύουν ιδίως για κράτη-μέλη της Ε.Ε.
    Μένουμε προσηλωμένοι στον τερματισμό της κατοχής και στην εξεύρεση μιας συνολικής δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια.
    Αυτός ήταν ένας δεκάλογος σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν τον μήνα που πέρασε
    Και η βάση πάνω στην οποία θα χτιστούν οι νέες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης τον επόμενο μήνα που έρχεται.
    Β. Προστασία Δεδομένων
    Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία είναι οι μόνες χώρες που δεν μετέφεραν στο εθνικό Δίκαιο -εντός της προθεσμίας που είχε τεθεί- το κοινοτικό κεκτημένο και συγκεκριμένα την Οδηγία 680/2016 για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
    Έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί το Δικαστήριο της Ε.Ε. να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στην Ελλάδα ύψους 5.287,5 ευρώ για κάθε μέρα που δεν ενσωματώνεται το σχετικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 7/5/2018.
    Πρόκειται για μία αδράνεια -μεγαλύτερη του ενός έτους- που βαρύνει την προηγούμενη Κυβέρνηση και που κοστίζει μέχρι σήμερα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Και δεν είναι μόνο το δημοσιονομικό κόστος σε δύσκολους καιρούς, αλλά κυρίως ότι δεν διασφαλίζονται απολύτως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.
    Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την καθυστέρηση εκ μέρους της χώρας μας και την επιβολή του προστίμου και έδωσε οδηγίες στο αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.
    Έτσι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα συμμορφώνεται η χώρα μας στο κοινοτικό κεκτημένο και θα διασφαλίζεται απολύτως η προστασία των προσωπικών δεδομένων.
    Γ. Πρόγραμμα
    Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:
    -Στο πλαίσιο των συναντήσεων με επικεφαλής μεγάλων εγχώριων και αλλοδαπών επενδυτικών ομίλων, οι οποίοι μετά την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα εκδηλώνουν σοβαρό ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται σε πολλούς τομείς της οικονομίας, ο Πρωθυπουργός έχει σήμερα συνάντηση με τον επενδυτή κ. Σαουίρις, ενώ την Πέμπτη, στις 11:00, πρόκειται να δει τον επίσης γνωστό επενδυτή κ. Ουαλίντ.
    -Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα στις 19:00 στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό Κράτος.
    Αύριο Τετάρτη, στις 13:00, ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης με την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού. Στις 18:00 θα υποδεχθεί τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Μέγαρο Μαξίμου.
    -Την Πέμπτη, στις 9:00 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας.
    -Την Παρασκευή, στις 10:00 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.
    Από το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ στις 15 Αυγούστου θα μεταβεί στην Τήνο.
    Αναφορικά, τώρα, με τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό:
    Στις 29 Αυγούστου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο
    Θα ακολουθήσει επίσκεψή του στην Ολλανδία στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.
    Τέλος, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τις 24 έως 27 Σεπτεμβρίου όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ