18.5 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
More

    Υφ όρων αποφυλάκισης ζητεί ο Σάββας Ξηρός επικαλούμενος αναπηρία 98%


    Ημέρες μετράει, σύμφωνα τουλάχιστον με την συνήγορό του, ο Σάββας Ξηρός προκειμένου να βρεθεί εκτός των φυλακών. Και αυτό γιατί ο 55χρονος καταδικασθείς σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν, κατέθεσε αίτηση για υφ όρων αποφυλάκιση επικαλούμενος προβλήματα υγείας που τον καθιστούν ανάπηρο σε ποσοστό 98%.
    Ο Σάββας Ξηρός στηρίζει την αίτησή του στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα (τροποποιήθηκε επί Παρασκευόπουλου) ένα άρθρο, το οποίο είχε προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το περασμένο καλοκαίρι και ο Αρ. Φλώρος της Energa προκειμένου να βρεθεί εκτός φυλακής, κάτι που τελικά κατάφερε για λίγες ημέρες, καθώς αποκαλύφθηκε ότι τα πιστοποιητικά που είχε προσκομίσει ήταν αμφιβόλου νομιμότητας.
    Υπενθυμίζεται πως ο Σάββας Ξηρός, είναι κρατούμενος από το 2002 όταν εξερράγη στα χέρια του στον Πειραιά αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
    Σύμφωνα με τη συνήγορό του Άννυ Παπαρούσου, ο 55χρονος έχει αναπηρία 98%, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ