Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ζήτησε σήμερα με μια αγόρευση-καταπέλτη η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Αριστοτελία Δόγκα. Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μετά την αγόρευση προσέφερε λουλούδια στην εισαγγελέα και εκείνη ξέσπασε σε δάκρυα.
«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο…», είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της και συνέχισε: «Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής… Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Ζητώ να κηρυχτούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, όπως κατηγορούνται, δεν έχω καμία αμφιβολία», ανέφερε στην αγόρευση της η κυρία Δόγκα.
Ο 23χρονος Ροδίτης και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του, αλβανικής καταγωγής, που παρακολουθούσαν την εισαγγελέα, τη διέκοψαν δυο φορές όταν εκείνη μιλούσε για τις συνθήκες που έλαβε χώρα το στυγερό έγκλημα. Και οι δυο αρνήθηκαν όσα η εισαγγελική λειτουργός τους καταλόγιζε.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας είπε πως οι δυο κατηγορούμενοι είχαν στοχοποιήσει την Ελένη Τοπαλούδη και είχαν προαποφασίσει να τη βιάσουν. Μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε: «Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με άλλη κοπέλα, ανήλικη. Την πήγαν στο σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Το κορίτσι, όμως, αυτό έβαλε τα κλάματα και γλύτωσε. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος. Πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης. Ο δεύτερος είναι ο ωραίος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι το δόλωμα. Έμπαινε έβρισκε κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον πρώτο κατηγορούμενο. Την έστηνε έξω από τα σχολεία ειδικής αγωγής και έψαχνε ευάλωτα θύματα. Εκείνη την εποχή η Ελένη ήταν ευάλωτη, την είχαν στοχοποιήσει. Όλα αυτά που μας είπανε εδώ για ομαδικό σεξ και για μήνυμα της Ελένης προς εκείνους, είναι όλα ψέματα, ασυναρτησίες… Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ραντεβού με άλλες κοπέλες πιο πριν αλλά δεν “τους έκατσε”, όπως είπαν… Ήταν αποφασισμένοι. Δεν υπήρχε περίπτωση οι δυο αυτοί χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή».
Όπως ανέφερε η εισαγγελέας εκείνη την ημέρα η Ελένη βρίσκονταν στο σπίτι της, ήταν ανυποψίαστη και μιλούσε με τη φίλη της στο τηλέφωνο. «Κατέβηκε η Ελένη και τότε είδε το φορτηγό του τρόμου. Υπάρχει βίντεο από το οποίο προκύπτει ότι ο Ροδίτης είναι στην καρότσα. Η συμφωνία ήταν να πάνε να φάνε σουβλάκια. Τι πιο απλό να πάει μια βόλτα. Προφανώς της είπαν ότι υπήρχε και κάποιος λόγος που είναι και ο Ροδίτης στην παρέα. Η Ελένη δεν ήξερε ότι θα πάνε στην Λίνδο. Εκείνη τη στιγμή η Ελένη δεν αντιλήφθηκε. Το σχέδιο, όμως, ήταν στο μυαλό των κατηγορουμένων. Το σχέδιο για ομαδικό βιασμό. Το ότι η Ελένη κατέβασε το βλέμμα και ασχολήθηκε με τον δεύτερο κατηγορούμενο το πλήρωσε με τη ζωή της…».
Αναφερόμενη στη συνέχεια στο τι έγινε στο εξοχικό σπίτι της Λίνδου η εισαγγελέας είπε: «…Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν, ήξεραν ότι η Ελένη δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει ομαδικό σεξ. Ήπιαν ελάχιστα, τα ποτήρια ήταν μισοάδια. Αλήθεια γιατί να πάει εκεί η Ελένη; Αφού είχε σπίτι δικό σας; Ήταν προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης της Ελένης, θα τη βιάσουν, δεν θα φύγει έτσι. Δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτό που περιγράψανε για εκείνη ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της. Το κορίτσι, ήταν αφίλητη παρθένα και πήγε μέσα σε άγρια θηρία. Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κρατάει τα χέρια και ο άλλος την χτυπάει. Οι ρόλοι εναλλάσσονται… Δεν την κάνουν καλά. Έχουν αποφασίσει, όμως, να την βιάσουν με κάθε τρόπο. Έχουν αποτύχει οι δυο προηγούμενες απόπειρες τους με τα άλλα κορίτσια. Αφού εκείνη αντιστέκεται πήραν τα μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι δυο, γιατί δυο είναι οι εγκληματίες. Προσπάθησαν με το στραγγαλισμό να την ακινητοποιήσουν. Έδωσε μάχη η κοπέλα για τρεις ώρες για να κρατηθεί στη ζωή… Την χτυπάνε και με το σίδερο. Εκείνη δεν πεθαίνει, αντιστέκεται. Και αυτό πυροδοτεί το θυμό τους. Η μάχη της Ελένης είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη λέει ότι θα τους καταδώσει. Αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της».
Ροδίτης κατηγορούμενος: Αυτό το συμπέρασμα πώς βγήκε κυρία εισαγγελέα;
Συνεχίζοντας η εισαγγελέας είπε: «Προφανώς και θα μας καταδώσει -σκέφτηκαν- θα μας κλείσει φυλακή. Στο μπάνιο την πήγαν γιατί το αίμα δεν σταματούσε. Την πήγαν μαζί. Ένας δεν μπορούσε, κατά διαστήματα η Ελένη ανακτά αισθήσεις τους παρακαλάει να την πάνε στο νοσοκομείο».
Αλβανός κατηγορούμενος: Δεν είναι όπως τα λέτε…
«Το σπίτι βρέθηκε γεμάτο αίμα, τα ταβάνια έχουν αίμα, έχει βρεθεί τα dna. Της έβαλαν το σεντόνι για να μην τους δει κανείς», συνέχισε η εισαγγελέας και κατόπιν επισήμανε τα εξής: «Ως δια μαγείας η γιαγιά που μένει από κάτω δεν άκουσε τίποτα από τη σφαγή. Οι δυο τους έχουν συζητήσει τι θα κάνουν. Γνωρίζουν ότι είναι ζωντανή η Ελένη. Είναι αδύνατον ένας να κατέβασε μόνος του την κοπέλα από τις σκάλες του σπιτιού της Λίνδου. Μαζί την έσερναν στις σκάλες, ο ένας μπροστά, ο ένας από πίσω, το σώμα είναι πολύ βαρύ. Η Ελένη ήταν σε ημικωματώδη κατάσταση. Οι σκάλες ήταν γεμάτες αίματα. Και πάνε εκεί που αποφάσισαν. Να την πετάξουν στη θάλασσα. Οδηγούσε ο Ροδίτης που ξέρει την περιοχή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο. Δεν μπορεί ένας να την έβγαλε από το αμάξι. Η κοπέλα ήταν σε κώμα. Έχει ψελλίσει όμως ότι “ο πατέρας μου θα σας βρει”… Τα στοιχεία λένε ότι δε γίνεται να ανοίξεις την πόρτα και να την πετάξεις. Το έδαφος είναι κακοτράχαλο. Την έβγαλαν και οι δυο από το αμάξι και την κουβάλησαν στα χέρια και για αυτό το σώμα της δεν έφερε καμία αμυχή…».
Στην αγόρευση της, η κυρία Δόγκα, μίλησε όμως και για ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του Ροδίτη κατηγορούμενου, όπως και της αδελφής του 21χρονου. «Ο πατέρας (σ.σ. του Ροδίτη) γνώριζε. …Η γιαγιά έχει ακούσει, δεν μπορώ όμως να πω ότι εκείνη τη στιγμή πίστευε ότι πάνω σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της», τόνισε η εισαγγελέας και επισήμανε, μάλιστα, πως θα πρέπει να ελεγχθεί και η αδελφή του Αλβανού κατηγορούμενου για το αδίκημα της ψευδορκίας.
Με το σκεπτικό αυτό η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να σταλεί η δικογραφία σε εισαγγελέα, ώστε να ερευνηθούν ευθύνες του πατέρα του Ροδίτη, όσον αφορά την εξαφάνιση του στρώματος, εκεί «όπου μαρτύρησε επί ώρες η Ελένη».
Τέλος, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο πατέρας του Ροδίτη θα πρέπει να ερευνηθεί και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, διότι όπως είπε, πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο «για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό» και να αλλάξει εκ των υστέρων συνταγογράφηση ώστε να είναι έχει το ακαταλόγιστο.