20.2 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
More

    Η ώρα της ανακρίτριας για την Πισπιρίγκου – Τα ρίχνει το νοσοκομείο για την κεταμίνη, αρνείται ότι δηλητηρίασε τη Τζωρτζίνα, ζητεί τεστ ανίχνευσης ψεύδους – Τι θα υποστηρίξει σήμερα στην απολογία της

    Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η 33χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε με κεταμίνη την κόρη της Τζωρτζίνα, περνάει σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθεί για την «βαριά» και ιδιαίτερα ειδεχθή κατηγορία που τη βαρύνει. Μια κατηγορία που η ίδια αρνείται σε κάθε τόνο, υποστηρίζοντας μέσω των δικηγόρων της, ότι η θανατηφόρα ουσία χορηγήθηκε στο παιδί της όχι από εκείνη αλλά από τους γιατρούς ή τους νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» κατά τη διασωλήνωση της κόρης της! Προς επίρρωση των ισχυρισμών της δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους ενώ καταφέρεται και κατά του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, που έχει σπεύσει να διαχωρίσει τη θέση του από εκείνη, λέγοντας πως επιθυμεί πλέον τη λύση του γάμου της.

    Σε όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς που προβάλλει η 33χρονη αναμένεται να στηρίξει σήμερα την απολογία της ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία αμέσως μετά μαζί με τον εισαγγελέα, θα αποφασίσει για τυχόν προφυλάκισή της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα περάσει την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας περίπου στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να φράσει στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

    Σε δηλώσεις του ο ένας εκ των δυο συνηγόρων της κατηγορουμένης, Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε καταρχάς ότι η 33χρονη αρνείται το αδίκημα που της έχει απαγγελθεί και τη θέλει δολοφόνο της 9χρονης κόρης της καθώς και ότι παλεύει μόνη της για να αποδείξει τί συνέβη και οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Μάλιστα χθες ο ίδιος συνήγορος αναφέρθηκε στη στάση που τηρεί ο σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος έχει διαχωρίσει τη θέση του από εκείνη και φαίνεται διατεθειμένος να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανάκριση. «Είναι σε κατάσταση ταραχής, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εκπλήσσεται από συμπεριφορές ανθρώπων που δεν περίμενε» είπε ο συνήγορος για να προσθέσει: «Εννοούμε τον πρώην σύζυγό της, για τον οποίο διατύπωσε την άποψή της να υποβάλει αίτημα για τη λύση του γάμου της μαζί του. Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να ανταπεξέλθει και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως έχει δικαίωμα».


    Τα ρίχνει στους γιατρούς

    Κατά τη σημερινή απολογία της στην ανακρίτρια η 33χρονη θα ερωτηθεί για τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης κόρης της και αναμένεται να υποστηρίξει ότι την ουσία αυτή δεν τη χορήγησε η ίδια στο παιδί της αλλά οι γιατροί ή το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ενδεχομένως από λάθος. Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο δεύτερος δικηγόρος της κατηγορουμένης Κωνσταντίνος Ζάρδας. «Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση του παιδιού. Πρόκειται για ιατρικό λάθος προφανώς εξ αμελείας» ανέφερε ο συνήγορος και προσέθεσε: «Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα, από επικοινωνίες μας με αναισθησιολόγους. Το κλειδί είναι πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη. Είναι πιο εύλογη αυτή η εξήγηση από το να σκότωσε το παιδί της μιας μάνα. Είναι συγκυριακά τα στοιχειά της δικογραφίας και συγκεντρώθηκαν δια της ατόπου απαγωγής».

    Στο ίδιο πνεύμα ήταν και δήλωση που έκανε και ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έπειτα από συνάντηση που είχε με την κατηγορουμένη στη ΓΑΔΑ, ανέφερε: «Η συγκεκριμένη ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορούμενης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κατηγορουμένη φέρεται να έχει κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο για ύποπτες φαρμακευτικές ουσίες, ωστόσο ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν τις προμηθεύτηκε κιόλας.


    Ακόμη, στο πλαίσιο της σημερινής της απολογίας της 33χρονη μητέρα αναμένεται να ερωτηθεί για την συμπεριφορά της μέσα στο νοσοκομείο αλλά και τα ανεξήγητα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα ενώ βρίσκονταν μόνο μαζί της σε δωμάτια νοσοκομείων και όχι σε ΜΕΘ. Επιπλέον, η κατηγορουμένη θα κληθεί να δώσει απαντήσεις γιατί ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο στο νοσοκομείο, γιατί ρωτούσε αν σε αυτό υπήρχαν κάμερες και τι ακριβώς εννοούσε όταν μία ημέρα πριν η 9χρονη κόρη της πεθάνει, λέγοντας στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα, το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

    Οι δικηγόροι πάντως, της Ρούλας Πισπιρίγκου έχουν δηλώσει πως τα ανεξήγητα ιατρικά περιστατικά που εμφάνιζε η μικρή Τζωρτζινα είχαν εκδηλωθεί στο παιδί και σε μέρες που δεν ήταν μόνο μαζί με τη μητέρα μπροστά. «Αυτό δεν το λέει η ίδια, αλλά προκύπτει μέσα από τη δικογραφία και ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου έκανε εντύπωση», αναφέρει η υπεράσπιση και υποστηρίζει πως η 33χρονη ρωτούσε για την ύπαρξη καμερών στο νοσοκομείο στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συζήτησης που είχε με ένα νοσηλευτή και αφορούσε την πιθανότητα ανίχνευσης και αποκάλυψης κρουσμάτων κλοπών για τα οποία γινόταν συζητήσεις εκείνη την περίοδο.

    Πως θα κινηθεί ή έρευνα

    Η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν επικεντρώνεται μόνο στο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας και στην σημερινή απολογία της μητέρας της αλλά στρέφεται και στους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021. Οι θάνατοι των δυο κοριτσιών ερευνώνται εξονυχιστικά υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων και σύντομα αναμένονται και για αυτούς απαντήσεις, αν δηλαδή αποτελούν και αυτοί προϊόν εγκληματικής ενέργειας.

    Ακόμη, στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπαίνουν το κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης και οι επικοινωνίες της στο διαδίκτυο προκειμένου να λυθεί ο τρόπος προμήθειας της κεταμίνης, ένα ζήτημα που αποτελεί «κλειδί» για την όλη υπόθεση. Ήδη, πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανή ακόμη εκταφή του της 9χρονης Τζωρτζίνας, ώστε οι αρχές να πάρουν στα χέρια τους το tablet που φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα στον τάφο του και το οποίο έβαλε εκεί η μητέρα του.

    Ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να κληθούν μετά την απολογία της κατηγορουμένης και άλλα πρόσωπα, από το συγγενικό της περιβάλλον όπως ο εν διστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος αναμένεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας έτσι την κατηγορία που έχει απαγγελθεί στην σύζυγο του για την ανθρωποκτονία της κόρης τους Τζωρτζίνας.

    «Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε;», δήλωσε σε συνέντευξη του στη εφημερίδα «Μπαμ» ο πατέρας της των τριών κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης και προσέθεσε: «Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Έλεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ