20.2 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
More

    Πάτρα: Γιατί ο θάνατος της Ίριδας θεωρείται «κλειδί» στην υπόθεση – Τα στοιχεία που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

    Νέες εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας.

    Η 3,5 ετών Μαλένα πέθανε τον Μάρτιο του 2019, με τον θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Η μόλις 6 μηνών Ίριδα πέθανε τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα και στις 29 Ιανουαρίου του 2022 πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

    Εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τη διενέργεια των νέων ερευνών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης, ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.


    Νέα στοιχεία που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και ανατρέπουν όλους τους ισχυρισμούς της έρχονται «στο φως». Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το Mega, η 33χρονη μητέρα αναζητούσε αναισθητικές ουσίες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της, μία εξέλιξη που έρχεται να «δέσει» ακόμη περισσότερο την υπόθεση με τη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού.

    «Ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν βέβαιη ότι δεν θα βρεθεί τίποτα στο τάμπλετ, τελικά βρέθηκαν 27 αναζητήσεις αναισθητικών ουσιών σε ένα διάστημα δύο μηνών που δεν τις έχει αναφέρει η ίδια. Αυτό δημιουργεί μια υποψία για να δούμε τι έχει συμβεί τελικά με την πορεία της κεταμίνης. Για τη διερεύνηση των δύο άλλων θανάτων, αναμένοντας τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, αν αποδειχθεί ότι υπάρχει ασφυκτικός θάνατος, τότε θα μιλάμε για δολοφονική ενέργεια αλλά και για την αμέλεια του αιώνα», τόνισε στο Mega η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.


    Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε ιατροδικαστή αν μπορεί να ανιχνευθεί ασφυκτικός θάνατος

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Μαρία Παπαγιαννακοπούλου, αρχισυντάκτρια του pelop, αναφορικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, «υπάρχει η πληροφορία ότι μετά τον θάνατο της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου ρώτησε την ιατροδικαστή αν μπορεί να φανεί αν ο θάνατος του βρέφους προέρχεται από ασφυξία. Η ίδια εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι παθολογικά τα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών».

    «Για τις αναζητήσεις της 33χρονης, πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για ένα κοινό λογαριασμό, ένα email, που ήταν συνδεδεμένο στο κινητό της Ρούλας, και το τάμπλετ», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως «στις ουσίες που αναζητήθηκαν, ναι μεν υπάρχουν φαρμακευτικές ουσίες, από την άλλη φαίνεται ότι δεν έψαξε την κεταμίνη πριν το θάνατο. Στο πλαίσιο της αναζήτησης φαρμακευτικών ουσιών, της εμφανίστηκε και η κεταμίνη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πληκτρολόγησε για να μάθει τι είναι η κεταμίνη, λίγες ώρες πριν τη σύλληψή της».

    «Καθοριστικό περιστατικό» ο θάνατος της Ίριδας

    Επίσης, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε καθοριστικό περιστατικό τον θάνατο της Ίριδας, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

    «Ήδη οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα. Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά. Η κ. Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγηθούν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 με 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Λέων εξήγησε ότι είναι καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης η Ίριδα, «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του. Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο (όταν κατέληξε) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ