16 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Στη φυλακή ο μεσίτης που καταδικάστηκε για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Κάθειρξη 10 ετών στον κοσμηματοπώλη


    Ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς ελαφρυντικά στον κοσμηματοπώλη και φυλάκιση στον μεσίτη που καταδικάστηκαν για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

    Απομένει τώρα το δικαστήριο να αποφανθεί επί της αναστολής της ποινής που επιβλήθηκαν στους δυο καταδικασθέντες. Να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να εκτίσουν την ποινή τους, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας Σ. Μπουγιούκος. Μάλιστα, για τον κοσμηματοπώλη ο εισαγγελέας πρότεινε να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς είναι 77 ετών.


    Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να «μην υποπέσει στην πίεση της κοινής γνώμης» και να αναστείλει την έκτιση της ποινής.

    «Το κράτος δικαίου είναι ανέκδοτο»

    Σε συνθήματα όπως «δολοφόνοι» ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση της δίκης για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, μέλη του ακροατηρίου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση, ενώ σημειωθήκαν και εντάσεις με τους συνηγόρους υπεράσπισης. «Το κράτος δικαίου είναι ανέκδοτο» ανέφερε ο πατέρας του Ζακ Κωστόποπουλου ενώ η γιαγιά του είπε: «Έλεος. Περιμέναμε κάτι καλύτερο».

    Ένταση στην αίθουσα

    Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου και επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, καθώς και άλλους παρευρισκόμενους.


    Συγκεκριμένα, η κ. Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης αντέδρασε όπως και άλλος κόσμος έντονα, φωνάζοντας «ντροπή».

    Μάλιστα, είχε αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί. Μάλιστα, οι φρουροί επιχείρησαν να απωθήσουν με τις ασπίδες τους την κ. Φύσσα και κατά την έξοδο της από τη δικαστική αίθουσα. Το ίδιο έκαναν και με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα να ενταθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ