20.1 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
More

    Δίκη Φιλιππίδη: Στο βήμα του μάρτυρα σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας – Γιατί θεωρείται σημαντική η κατάθεσή του

    Με την κατάθεση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.

    Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, ο πρόεδρος του ΣΕΗ ήταν εκείνος που είχε φέρει σε επαφή τον κατηγορούμενο ηθοποιό με μια από τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν για βιασμό.

    Για την συγκεκριμένη μάλιστα καταγγέλλουσα, η Ελπίδα Νίνου, είχε αναφέρει στην πρόσφατη κατάθεση της στο δικαστήριο: «Την γνωρίζω από την μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπ. Μπίμπιλας στο σύζυγό μου να τη πάρει σε μια δουλειά. Ήταν μια γυναίκα που μεγάλωνε ένα παιδί μόνη της και βρίσκονταν σε κακοποιητική σχέση. Ο Σπύρος ήθελε να τη βοηθήσει. Συνεργάστηκε με τον άντρα μου από τον 2004 μέχρι το 2010 σε δυο παραστάσεις. Θυμάμαι την καταγγέλλουσα στον «Μπακαλόγατο». Ήταν μια κοπέλα παρεμβατική, περιφέρονταν μέσα στα καμαρίνια με τη πρόφαση ότι ήθελα να δει τη μαμά της.  Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα, ενώ ο σύζυγός μου, μου το είχε απαγορεύσει. Το 2007 η μητέρα της, μας είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Ζήτησε από το Πέτρο να την προετοιμάσει και να πάει σε μια σχολή. Αποφασίστηκε να πάει στη σχολή που θα δίδασκε ο σύζυγος μου, αν και ήταν εκπρόθεσμη. Ο Πέτρος δούλεψε εκεί για δυο μήνες και σταμάτησε τη συνεργασία με την σχολή….».


    Στη μεσολάβηση του Σπύρου Μπιμπίλα έτσι ώστε η ίδια να έρθει σε επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε αναφερθεί όμως και η μητέρα της καταγγέλλουσας, κατά τη διάρκεια της δικής της κατάθεσης στη δίκη. Η συγκεκριμένη μάρτυρας είχε αναφέρει ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο σήμερα συνάδελφό της (για τον βιασμό της κόρης της και για δυο ακόμη απόπειρες βιασμού) μέσω του προέδρου του ΣΕΗ και κατόπιν, όπως εξήγησε, σε μια κοινωνική εκδήλωση έπειτα από θεατρική πρεμιέρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης γνώρισε και την κόρη της.

    Στη συνέχεια της κατάθεσής της, η μητέρα της καταγγέλλουσας,  είχε αναφερθεί σε συνάντησή της, το 2010, με τη κ. Νίνου, η οποία έγινε σε θεατρική παράσταση του Σπ. Μπιμπίλα.  «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσύ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;» με ρώτησε. Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου …» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η μάρτυρας.


    Όπως είναι αναμενόμενο σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας θα κληθεί από το δικαστήριο να καταθέσει για τη γνωριμία της καταγγέλλουσας με τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και για τα όσα ανέφεραν στις προηγούμενες δικασίμους οι δυο παραπάνω μάρτυρες. Ο ίδιος πάντως, σε συνέντευξή του είχε αναφέρει για τον κατηγορούμενο συνάδελφό του: «Όλη αυτή η διαδικασία αυτής της δίκης, είναι κάτι που με συγκλονίζει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου, ήταν χαρακτηρισμένος ως φίλος μου. Από τη στιγμή όμως που τα γεγονότα κι οι καταθέσεις πολλών ανθρώπων μου έδειξαν ένα δρόμο που δεν περίμενα, έχω απογοητευτεί πολύ από αυτόν τον άνθρωπο που θεωρούσα φίλο μου. Στο δικαστήριο βλέπω έναν άνθρωπο φοβερά καταβεβλημένο, αλλά θα ήθελα κι αυτός κι οι υπόλοιποι που κατηγορήθηκαν από το #MeTοο να πούνε μια μεγάλη συγγνώμη αντί να στραφούν εναντίον των θυμάτων και των φερόμενων θυμάτων. Είναι φοβερό να μην έχουν αυτήν την ενσυναίσθηση και να ασκούν μόνο εξουσία πάνω σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους».

    Ακόμη, ο Σπύρος Μπίμπιλας σε άλλη συνέντευξή του, είχε δηλώσει για τη δίκη του ηθοποιού και επί σειρά ετών φίλου και συνεργάτη του: «Στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη είχα μπει ως μάρτυρας υπεράσπισης χωρίς να ερωτηθώ. Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω αυτά που πρέπει να πω. Δεν λέει η κλήση επάνω τι μάρτυρας είμαι. Όταν είχα πρωτοπάει στον εισαγγελέα ήμουν μάρτυρας υπεράσπισης. Χωρίς να ερωτηθώ αν ήθελα να πάω. Έπρεπε να ερωτηθώ αν θα ήθελα να πάω. Τώρα δεν έχω δικαίωμα εκ του νόμου να αρνηθώ και ασφαλώς θα πάω. Αισθάνομαι σε μεγάλη αμηχανία, αισθάνομαι πάρα πολύ μεγάλη θλίψη μέσα μου για όλα όσα έχουν συμβεί αλλά θα λειτουργήσω με βάση τη συνείδηση μου. Όπως λειτουργώ πάντα. Προκαλεί μέσα μου αισθήματα περίεργα το γεγονός πως με έβαλε μάρτυρα υπεράσπισης».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ