10.5 C
Athens
8.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024
More

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Εύα Καϊλή: Σε λιγότερο από 72 ώρες ενώπιον του εισαγγελέα, τι θα καταθέσει

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απολογία της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, η οποία την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της από το σκάνδαλο του Qatargate.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η πλευρά Καϊλή ισχυρίζεται ότι η ευρωβουλευτής ανακτά τη μαχητικότητά της ενόψει 22 Δεκεμβρίου, αλλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει είναι δύσκολα. Θα ισχυριστεί ότι ήξερε για τη συνεργασία του συντρόφου της με τον πρώην ευρωβουλευτή και εργοδότη του, Αντόνιο Παντσέρι, και μάλιστα φέρεται να του έλεγε να «μην τον εκμεταλλεύεται» δουλεύοντας πολλές ώρες για αυτόν αλλά εάν έπαιρνε χρήματα αυτά να ήταν νόμιμα.

    Επιπλέον, θα δηλώσει παντελή άγνοια για παράνομες δραστηριότητες στις οποίες φέρεται να είναι μπλεγμένος ο σύζυγός της.


    Επίσης, θεωρεί ότι ο Παντσέρι προσπάθησε μέσω του άντρα της να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είχε βουλευτική ασυλία, εξού και άφηνε τις βαλίτσες με τα χρήματα σπίτι της.

    Η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα εξαρτηθεί από τις εξηγήσεις που θα δώσει η ίδια. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κώστα Ντάλτα, η ποινή για την παθητική δωροδοκία ανέρχεται στα τέσσερα χρόνια, ενώ τα ίδια χρόνια ισχύουν και για την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση.


    Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κατάρ, δήλωσε πως δεν είναι ευχάριστο το γεγονός να υπάρχει αρνητική δημοσιότητα γύρω από την Ελλάδα, ενώ στο Κατάρ το σκάνδαλο που έχει συνταράξει τα θεμέλια του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

    «Η επίσημη θέση του Κατάρ είναι ότι δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο αυτό. Το Κατάρ ισχυρίζεται ότι οι χρηματοδοτήσεις του γίνονται πάντα με διαφάνεια σε δημόσιους και αναγνωρισμένους οργανισμούς. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει ιδιαίτερη δημόσια συζήτηση για το θέμα», δήλωσε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα σκάνδαλο που θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος.

    Αντιθέτως, στις Βρυξέλλες το ζήτημα είναι το νούμερο ένα θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες. Όπως τόνισε η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα κυρίαρχα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πόσος έλεγχος υπάρχει σε ένα σώμα όπως το Ευρωκοινοβούλιο, που αποτελείται από ευρωβουλευτές εκλεγμένους από τον λαό, αλλά και τι μηχανισμό έχει το Ευρωκοινοβούλιο για όσα δεν μπορεί να ελέγχει.

    «Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδρασε άμεσα, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις που έκανε η Εύα Καϊλή για το Κατάρ, που θορύβησαν την πολιτική ομάδα. Όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να δρα ως Μακιαβέλι. Από τη στιγμή που γίνεται μία κακή δήλωσε δεν δείχνει αμέσως την πόρτα του εξόδου. Ακριβώς επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ενδείξεις ήδη από το καλοκαίρι, είχε θέσει το ζήτημα πολλάκις στην πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας. Είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι η Εύα Καϊλή εκ νέου υποψήφια», δήλωσε.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ