20 C
Athens
17.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
More

    Ώρα μηδέν για Πισπιρίγκου: Στις 29 Μαρτίου η απόφαση για την Τζωρτζίνα έπειτα από 100 συνεδριάσεις του δικαστηρίου – Οι σημαντικές στιγμές της μαραθώνιας δίκης

    Την απόφαση των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων επί της ενοχής της ή μη όσον αφορά στην κατηγορία που την θέλει να έχει θέσει τέλος στη ζωή της κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης θα ακούσει την ερχόμενη Παρασκευή η Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Η αυλαία της πολύκροτης αυτής δίκης πέφτει έπειτα από 100 περίπου συνεδριάσεις του δικαστηρίου, οι οποίες έγιναν μέσα σε διάστημα 16 μηνών.

    Το δικαστήριο που δίκασε την πρωτοφανή αυτή υπόθεση έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσει την ετυμηγορία του, αφού ολοκληρώθηκε και η πολυήμερη αγόρευση  του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια.


    Όποια και αν είναι, ωστόσο, η απόφαση δικαστών και ενόρκων για την κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα το μόνο βέβαιο είναι ότι η ίδια θα συνεχίσει να έχει για αρκετό καιρό ακόμη ανοιχτά «μέτωπα» με τη  Δικαιοσύνη, καθώς «τρέχει» ήδη η δεύτερη δίκη της, η οποία αφορά στους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της Μαλένας και Ίριδας.

    Για την υπόθεση αυτή η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι αφαίρεσε τη ζωή των δυο μικρότερων παιδιών τους προκαλώντας τους ασφυξία. Όσον αφορά το κίνητρο της;


    Το παραπεμπτικό βούλευμα της αποδίδει «εμμονή» με τον πρώην σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Εν ολίγοις, αυτό που της καταλογίζεται είναι ότι κάθε φορά που αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γάμο της με τον Δασκαλάκη προέβαινε στις εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των παιδιών της, προκειμένου ο τότε σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της να «κινητοποιηθεί» και να επιστρέψει σε εκείνη.

    Δίκη – μαμούθ

    Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, ήταν πραγματικά διεξοδική. Αρκεί να αναφερθεί ότι η δίκη αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή 15 μήνες πριν. Δεκάδες μάρτυρες (ξεπερνούν τους 60) κατά βάση γιατροί και νοσηλευτές, που ενεπλάκησαν στις νοσηλείες του παιδιού σε νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνας κατέθεσαν στο δικαστήριο.

    Κατάθεση έδωσαν ακόμη και μάρτυρες που πρότεινε η κατηγορουμένη, όπως επίσης και ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος υποστηρίζει την κατηγορία σε βάρος της μητέρας των τριών παιδιών του, που έφυγαν από τη ζωή.

    Οι πλέον ξεχωριστές συνεδριάσεις του δικαστηρίου ήταν εκείνες κατά τις οποίες η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογήθηκε, αρνούμενη τις σε βάρος της κατηγορίες, όπως και εκείνη κατά την οποία αγόρευσε η εισαγγελέας της έδρας ζητώντας την πλήρη ενοχή της.

    Συγκεκριμένα, η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας διήρκησε εννέα ημέρες. Κατά τη διάρκεια της η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, λέγοντας χαρακτηριστικά στο δικαστήριο:

    «Μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα, κάποιοι να με θεωρούν αχώνευτη. Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια.

    Δεν την ξέρω. Ελάτε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παιδί δεν θα το ζητούσατε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, πως έφυγε από τη ζωή, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου», είχε πει κατά τη μαραθώνια απολογία της κατηγορούμενη αρνούμενη την κατηγορία.

    Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας φάνηκε πως δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της 35χρονης μητέρας για την οποία ζήτησε την ενοχή της και για τις δυο κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

    «Η μόνη ατυχία που είχε η μικρή Τζωρτζίνα είναι ότι είχε μητέρα, τροφό και φροντιστή την κατηγορουμένη» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας ζητώντας την ενοχή Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης της.

    Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας ολοκληρώνοντας χθες Παρασκευή την αγόρευση του στη δίκη, ανέφερε στο δικαστήριο:

    «Ευχαριστώ την κατηγορούμενη για την τιμή που μου έκανε να την υπερασπιστώ. Αυτή η στιγμή είναι μεγάλη στιγμή για τη δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι μία: κανείς δεν μπορεί να την καταδικάσει. Εκλιπαρώ και προσδοκώ… Κάθε μέρα πεθαίνει η κατηγορούμενη. Ζει με την προσδοκία μιας καλής απόφασης», είπε ο συνήγορος.

    Τον λόγο πλέον έχουν οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι μέλη της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ