20.2 C
Athens
13.9 C
Thessaloniki
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
More

    Συνοριοφύλακες: «Κατεβαίνουν» στην Αθήνα αν μπει λουκέτο σε τμήματα – «Αυτό δεν λέγεται μεταρρύθμιση – Αποτελεί οπισθοδρόμηση»

    Με κάθοδο στην Αθήνα και δυναμικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που μπει λουκέτο σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης, απειλούν οι συνοριοφύλακες!

    Ο κλάδος τελεί σε αναβρασμό μετά την πρόταση που εστάλη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και προβλέπει αναστολή λειτουργίας των Τμημάτων Ημαθίας και Χαλκιδικής. Στο πρώτο υπηρετούν 20 άτομα και στο δεύτερο 35.

    Η πρόταση προκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και των 18 πρωτοβάθμιων σωματείων. «Στους καιρούς μας, η ανάγκη είναι να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που ασχολούνται με το μεταναστευτικό, με μόνιμο προσωπικό συνοριακών φυλάκων και όχι η εξαφάνιση των συγκεκριμένων δομών. Τους δείχνουμε με το δάκτυλο τα άστρα και αυτοί βλέπουν το δάκτυλο!


    Η ασφάλεια των συνόρων, η υπεύθυνη διαχείριση του μεταναστευτικού με εθνική συνείδηση, η ασφάλεια της κοινωνίας, η καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης, η αποτροπή εισόδου των εγκληματικών στοιχείων στη χώρα μέσα από τις μεταναστευτικές ροές, αποτελούν για εμάς τον δρόμο. Η ανησυχία των φορέων και ειδικών για εκατομμύρια μεταναστευτικών κυμάτων τα επόμενα χρόνια, βλέπουμε πως όχι μόνο δεν συγκινούν κανέναν, αλλά αντιθέτως κοιτάμε το δάκτυλο και για αυτό θέλουμε να το κόψουμε. Αυτό δεν λέγεται μεταρρύθμιση. Αποτελεί οπισθοδρόμηση. Και η ευθύνη δεν θα είναι μόνο αυτών που θα την εφαρμόσουν, θα είναι και δική μας αν δεν αντιδράσουμε», τόνισε στον Εleftherostypos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Χαρέλας.

    Όπως έγινε γνωστό, αν το Αρχηγείο υιοθετήσει και εγκρίνει την πρόταση, τότε οι υπηρετούντες συνοριοφύλακες στα δύο επίμαχα Τμήματα, θα χρησιμοποιηθούν σε ΑΤ, την τροχαία και τη φύλαξη των γηπέδων. «Δεν έχει προηγηθεί αξιολόγηση. Την μία μέρα μας έδιναν συγχαρητήρια για τη δουλειά που γίνεται σε Ημαθία και Χαλκιδική και την επόμενη έστελναν στο Αρχηγείο πρόταση αναστολής λειτουργίας τους. Αν οι συνάδελφοι δεν έκαναν δουλειά, δεν θα είχαμε πρόβλημα να μπει λουκέτο. Αλλά για τα συγκεκριμένα Τμήματα, αυτό δεν ισχύει. Οι συνάδελφοι κάνουν εξαιρετική δουλειά και αυτό φαίνεται τόσο στην κοινωνία, όσο και με στοιχεία», προσέθεσε. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας εκφράζουν φόβους ότι αντίστοιχες προτάσεις έχουν κατατεθεί και για άλλα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Μακεδονίας και της Θράκης.


    Επίσης, η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για το γεγονός της διαιώνισης του καθεστώτος των συμβασιούχων συνοριοφυλάκων. «Εκτός από τους πρώτους 400 που προσελήφθησαν το 2020 στον Έβρο, όλοι οι υπόλοιποι συνοριοφύλακες είναι με ετήσιες συμβάσεις. Πρόκειται για 800 άτομα στα νησιά, 480 άτομα στην ηπειρωτική χώρα και ακόμη 250 στον Έβρο. Με συμβασιούχους συνοριοφύλακες θα φυλάξουμε τα σύνορα και τις δομές; Με συμβασιούχους στην ΕΛ.ΑΣ. το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να καταστρέφουμε τη νέα γενιά που επέλεξε να κάνει εργασία την αγάπη τους για την πατρίδα, είπε ο κ. Χαρέλας.

    Αναμένοντας τις αποφάσεις του Αρχηγείου, οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας παραμένουν σε εγρήγορση. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε απεργία. Μπορούμε όμως να διαμαρτυρηθούμε. Μαζικά και δυναμικά. Και φυσικά, αν κατέβουμε στην πρωτεύουσα δεν θα είναι για να βγάλουμε… σέλφι», κατέληξε με νόημα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ