Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για τη σύλληψη ατόμων, που εμπλέκονται στη θανάσιμη επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, στου Ρέντη, αλλά και σε αλλά οπαδικά επεισόδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 57 συλλήψεις ατόμων, τα οποία κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται πάνω από 150 άτομα.
Παράλληλα στο πλαίσιο της επιχείρησης έχει πραγματοποιηθεί και μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και οχήματα, από όπου έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια.
Αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την Αστυνομία.
Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Παύλος Μαρινάκης για δολοφονία Λυγγερίδη: Τέτοιες υποθέσεις απαιτούν χρόνο, να έχουμε εμπιστοσύνη σε ΕΛΑΣ και Δικαιοσύνη
Για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας πως τέτοιες υποθέσεις χρειάζονται χρόνο, πως η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται από τη στιγμή που αφορούν στην Ελληνική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και πως θεωρεί ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα από την Αστυνομία.
Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η δολοφονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την ελληνική κοινωνία για τα περιστατικά βίας που λάμβαναν χώρα κατά κύριο λόγο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Όπως είπε, τότε, η κυβέρνηση είχε λάβει αποφάσεις σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε την ευθύνη της Πολιτείας, με κόστος εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι να μείνουν εκτός γηπέδων για δύο μήνες. «Όλα όσα είπαμε τα κάναμε πράξη με αποτέλεσμα να βλέπουμε σημαντικά παιχνίδια να γίνονται όπως τα ευρωπαϊκά και όπου εντοπίστηκαν προβλήματα από μειοψηφίας επιβλήθηκαν οι απαραίτητες πειθαρχικές ποινές από την αρμόδια αρχή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Για την ποινική διάσταση είπε «αυτό δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης. Η απάντηση στα ερωτήματα που έχω δεχθεί για τη διάρκεια της έρευνας, είναι πως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ και στους ανθρώπους της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι πολύ πιθανόν τέτοιες υποθέσεις να απαιτούν χρόνο, νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα». Καταλήγοντας δε σημείωσε πως «είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι στην ΕΛΑΣ δουλεύουν σε πολλές υποθέσεις. Λεπτομέρειες ως κυβέρνηση δεν ξέρουμε, δεν είναι δουλειά μας, θα ακολουθήσουν θεωρώ σύντομα ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία».