19.5 C
Athens
17.4 C
Thessaloniki
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Από την εξαφάνιση του «Βασιλιά του τζόγου» στην Αλβανία, στην εκτέλεση του Βύρωνα – Το παρελθόν και ο κύκλος του αίματος


    Με εντολή από την Αλβανία το συμβόλαιο θανάτου του 32χρονου Ρόαν Μπραχίμι,  στο Βύρωνα.

    Το θύμα, ήταν θανάσιμος εχθρός του «Βασιλιά του τζόγου», Έρβις Μαρτινάϊ  στην γειτονική χώρα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 10 Αυγούστου του 2022.

    Από εκείνη την στιγμή και μετά ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος μεταξύ των συμμοριών των δυο ατόμων, που για την ώρα κλείνει, με την εκτέλεση με δυο σφαίρες του 32χρονου στο Βύρωνα.


    Βύρωνας: Τα κέρδη από τον τζόγο και ο κύκλος του αίματος

    Ο 32χρονος που εκτελέστηκε στην οδό Μεσολογγίου στο Βύρωνα, φέρεται, σύμφωνα με τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, να βρισκόταν σε «πόλεμο» με τον «βασιλιά του τζόγου», καθώς υπήρχε διαμάχη μεταξύ τους, για χρήματα που προέρχονταν από τυχερά παιχνίδια.

    Στις 17 Ιουλίου του 2022 εκτελέστηκαν τρία άτομα, οι  Μπριλάντ Μαρτινάι,  και των φίλων του, Ντικλέρ Βάτα και Μπεσμίρ Χότσα, ένας από αυτούς ήταν  ξάδελφος του «βασιλιά του τζόγου».


    Ουσιαστικά είναι το σημείο καμπής το οποίο πυροδοτεί ένα δολοφονικό αμόκ μεταξύ των δυο αντίπαλων συμμοριών της Αλβανικής μαφίας, με την ομάδα του Μπραχίμι, να επιχειρεί να βγάλει από την μέση, τους στενούς συνεργάτες του Μαρτινάϊ.

    Στις 22 Ιουλίου, άγνωστοι στήνουν ενέδρα στο «δεξί χέρι» του βασιλιά του τζόγου στο Μιλότ και πυροβολούν 103 φορές κατά του αυτοκινήτου του, αλλά και στο αυτοκίνητο που επέβαινε ένας φίλος τους. Από την ενέδρα θανάτου, το «δεξί χέρι» του βασιλιά του τζόγου κατάφερε να σωθεί, όχι όμως και ο φίλος του που, κατέληξε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

    Η κορύφωση της πολεμικής διαμάχης των δυο συμμοριών φτάνει στο αποκορύφωμα της, με την εξαφάνιση του «βασιλιά του τζόγου», η οικογένεια του οποίου εκτιμά πως απήχθη και εκτελέστηκε. Μάλιστα απέδωσαν την ενέργεια αυτή, σε πολιτικά κίνητρα. Μέχρι και σήμερα, δεν έχει βρεθεί ίχνος του συγκεκριμένου ατόμου.

    Το «προφίλ» του Ρόαν Μπραχίμ

    Ο Ρόαν Μπραχίμι ήταν καταζητούμενος των Αλβανικών αρχών από το 2021, όταν είχε εισβάλει με καλάσνικοφ σε μπαρ στην Λέζα, μαζί με δυο ακόμη άτομα, αναζητώντας τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

    Ενδεικτικό της σκληρότητας του, αποτελεί το γεγονός, πως έψαξε όλους τους πελάτες, έναν προς έναν, αναγκάζοντας τους να του επιδείξουν την ταυτότητα τους, για να βεβαιώσουν ότι δεν είναι κάποιος από αυτούς ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

    Παράλληλα κατηγορείται από τις Αλβανικές αρχές, για την δολοφονία ενός ακόμη άνδρα και την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος μιας γυναίκας. Το 2028 είχε συλληφθεί στη Λέζα, καθώς στην κατοχή του είχαν βρεθεί όπλα και κοσμήματα, τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή του μετά από ληστεία.

    Η «κρυφή» ζωή του Μπραχίμ στην Ελλάδα

    Ο 32χρονος άνδρας δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Ελληνικές αρχές. Όπως προέκυψε διέμενε στο Βύρωνα με την 37χρονη σύντροφο του, με την οποία είχε αποκτήσει ένα παιδί, ηλικίας 7 ετών σήμερα, που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης του.

    Ο Μπραχίμ, ήταν επισήμως παντρεμένος στην Αλβανία με άλλη γυναίκα με την οποία είχε αποκτήσει και παιδιά. Αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι που διέμενε, προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία τα οποία θα φανούν χρήσιμα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

    Παράλληλα οι αστυνομικοί αναζητούν τα δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής της μοτοσυκλέτας που επέβαιναν οι δράστες, καθώς και άτομα με τα οποία το θύμα είχε επαφή στην Ελλάδα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ