21.8 C
Athens
19.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Τι πρέπει να κάνουμε αν δούμε παιδιά να ζητιανεύουν


    Πολλές φορές σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης βλέπουμε παιδιά να επαιτούν για χρήματα και φαγητό.

    Οι περισσότεροι τα προσπερνούν, όμως σύμφωνα με τις αρχές, θα πρέπει να γίνεται άμεσα καταγγελία.

    Σε ερώτηση της Karfitsa κατά τη διάρκεια της Ημερίδας για την Παιδική Κακοποίηση, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το μεσημέρι της Τετάρτης στο κτίριο της ΠΚΜ, η εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης, Λευκοθέα Τερζιτάνου απάντησε ότι θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι αρχές.


    «Βλέπουμε συχνά στο κέντρο της πόλης παιδιά να επαιτούν. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, συνιστά παιδική κακοποίηση το να αναγκάζουν οι γονείς τα παιδιά να ζητιανεύουν; Και τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που δούμε ένα παιδί να επαιτεί;», ήταν η ερώτηση.

    Η κα. Τερζιτάνου απάντησε στην Karfitsa ως εξής: «Άμα βλέπετε παιδιά που επαιτούν στο δρόμο, πρέπει να ενημερώσετε απευθείας την αστυνομία και ακολουθείται η διαδικασία. Είναι μορφή παραμέλησης, κακοποίησης.


    Μπορεί επίσης από πίσω να υπάρχει και εμπορία ανθρώπων. Είναι σύνθετο. Οπωσδήποτε αν βλέπετε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να γίνεται η καταγγελία άμεσα. Παίρνετε το 100 και ενημερώνετε. Πολλές φορές βλέπω ότι ενημερώνουν εμάς.

    Μέχρι να έρθει σε μας (σ.σ. στην Εισαγγελία Ανηλίκων) η καταγγελία, τα παιδιά έχουν φύγει από το σημείο. Κατευθείαν το 100 για να πάνε επιτόπου εκείνη την ώρα. Να μη χαθεί το παιδί. Αν χαθεί το παιδί δεν πρόκειται να το βρουν».

    Πηγή: Karfitsa



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ