25.2 C
Athens
25.3 C
Thessaloniki
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Οργισμένοι οι Έλληνες αστυνομικοί για το «tip των 0,55 ευρώ ανά ώρα» στις νυχτερινές υπηρεσίες – Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ τους βγάζουν στους δρόμους;


    Θυέλλα αντιδράσεων στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσαν οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους ένστολους στη ΔΕΘ!

    Ο πρωθυπουργός είπε -μεταξύ άλλων- ότι «ανταποκρινόμενοι σε ένα πάγιο αίτημα των ενστόλων μας, αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης. Στις ένοπλες δυνάμεις, το λιμενικό, στην αστυνομία και την πυροσβεστική»!

    Αυτές οι λέξεις όμως έφεραν λαϊκό ξεσηκωμό!


    Τις τελευταίες ώρες, αστυνομικοί και πυροσβέστες κάνουν λόγο για εμπαιγμό, καθώς θα λάβουν – όσοι εξαντλούν το όριο των νυχτερινών υπηρεσιών – περίπου 20 ευρώ τον μήνα ενίσχυση στο μισθό τους!

    Όσο περνάνε οι μέρες, ολοένα και περισσότερες αστυνομικές ενώσες εκδίδουν σκληρές ανακοινώσεις κατά του Μαξίμου…


    «Θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Όχι γιατί μας δώσατε 40 λεπτά αύξηση στη νυχτερινή αποζημίωση, αλλά γιατί μας φερθήκατε σαν ζητιάνους…», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γ. Γερακαράκος!

    Την ίδια στιγμή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς εξέφρασε την «απέραντη ευγνωμοσύνη» της προς την κυβέρνηση για τη «συνταρακτική» αύξηση της αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας, η οποία ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 0,55 ευρώ ανά ώρα, μικτά….

    Το βράδυ των ανακοινώσεων, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας έκανε ανάρτηση για την αύξηση της νυχτερινής εργασίας, κρατώντας στο χέρι του 50 λεπτά του ευρώ!

    «Ένας καφές και ένα κουλούρι για κάθε νυχτερινή βάρδια, είναι η αναγνώριση του έργου μας κ. Πρωθυπουργέ;» αναρωτήθηκε η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά!

    Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι των Ενώσεων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση… «Οι Αστυνομικοί ποτέ δεν επαιτούν, αξιοπρέπεια το μόνο που ζητούν», η κεντρική φράση τους.

    Οι Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Δυτική Ελλάδα (Ακαρνανίας, Αιτωλίας, Αχαΐας και Ηλείας) εξέδωσαν κι αυτές οργισμένη ανακοίνωση αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. «Ψίχουλα, δώστε τα στους… βουλευτές»!

    «Κύριε Πρωθυπουργέ, οι Έλληνες αστυνομικοί πρέπει να διαπραγματεύονται εντός των γραφείων και όχι στο πεζοδρόμιο», ανέφεραν οι αστυνομικοί της  Κεντρικής Μακεδονίας!

    Δεκάδες είναι και τα μηνύματα παραπόνων στο mail του Lawandorder.gr, με τους ένστολους να μην δέχονται την αύξηση, καθώς θεωρούν ότι κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη τους.

    Οι έντονες αντιδράσεις αλλά και το σχόλιο του Αντιπροέδρου των Οικονομικών Θεμάτων της ΠΟΑΣΥ, Χρήστου Συνδρεβέλη, μας δείχνουν ότι οι ανακοινώσεις είναι μόνο η αρχή, καθώς οι Έλληνες αστυνομικοί θα διεκδικήσουν αυτά που τους αναλογούν στους… δρόμους! Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Θα μιλήσουν όμως σύντομα και οι ντουντούκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ένστολοι: Πόσο χρήματα θα λάβουν με την αύξηση 20% που ανακοινώθηκε για τα νυχτερινά

    Όπως προκύπτει από τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών που έκανε νωρίτερα την εξειδίκευση των μέτρων, η αύξηση για τα νυχτερινά των ενστόλων, θα είναι γύρω στα 22 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

    Πιο αναλυτικά,

    –Η ωριαία αποζημίωση θα ανέλθει από τα 2,77 στα 3,33 ευρώ την ώρα.

    – Οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης διαφέρουν ανά υπηρεσία (εν γένει κυμαίνονται από 10 έως 64).

    Σύμφωνα με το παράδειγμα που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο κατά την εξειδίκευση των μέτρων νωρίτερα, αστυνομικός με 64 ώρες νυχτερινής απασχόλησης η αύξηση αντιστοιχεί σε 36 ευρώ μεικτά ή 22 ευρώ καθαρά μηνιαίως.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ