Στο panic button για τους ανήλικους και τους μαθητές αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου τονίζοντας πως η εφαρμογή θα τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο μήνα.
Η Κωνσταντία Δημογλίδου μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» υπογραμμίζοντας:
«Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα την έχουμε μέσα στον επόμενο μήνα και θα λέγεται “SafeYouth”. Θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι. Η εφαρμογή απευθύνεται καις του γονείς και τα απιδιά».
«Όταν κατεβάζει την εφαρμογή ζητείται η ηλικιακή του ομάδα, οπότε θα έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό. Στους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν το κουμπί όταν βρίσκονται σε κίνδυνο» είπε και εξήγησε: «Το γνωστό “κουμπί πανικού” θα εφαρμόζεται στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών. Αν νιώσουν κίνδυνο θα μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα τις αρχές για την ακριβή τους τοποθεσία».
«Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας όταν ενεργοποιείται το περιστατικό για να δούμε αν είναι αληθές. Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Δεχόμαστε ένα σύνδεσμο γεωεντοπισμού και έχουμε και τα στοιχεία του παιδιού καθώς έχει γίνει εγγραφή», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και συμπλήρωσε:
«Την ίδια εφαρμογή θα μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμα και οι γονείς».
ΔΕΘ: Τι είχε ανακοινώσει ο Χρυσοχοΐδης για το panic button
Panic Button για ανήλικους ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια των εγκαινιών του περιπτέρου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη ΔΕΘ.
Ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε μια σημαντική ανακοίνωση, καθώς μετά το panic button που είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν θύματα οικογενειακής βίας, θα υπάρξει και εφαρμογή που θα αφορά παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το νέο panic button θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του μήνα ή τις αρχές του επόμενου, αφού πρώτα οι ενδιαφερόμενοι, ανήλικοι και γονείς, το «κατεβάσουν» στα κινητά τους τηλέφωνα και καταχωρήσουν τα στοιχεία τους. Θα λειτουργήσει δε, συμπληρωματικά προς τον 5ψήφιο αριθμό 10201 που λειτουργεί ήδη εδώ και μήνες για την προστασία των ανηλίκων, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να τονίζει ότι τα δύο αυτά εργαλεία αποτελούν μία «ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας της ανηλικότητας, αποφυγής επιθέσεων και σύλληψης ανηλίκων αλλά και γονέων σε περίπτωση που υπάρχουν αναίτιες επιθέσεις σε παιδιά».