26 C
Athens
21 C
Thessaloniki
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
More

    ΑΤ Ομόνοιας: Το χρονικό της «καρατόμησης» του διοικητή και του υποδιοικητή – Ποιοι ανέλαβαν τα ηνία του τμήματος


    Μια αυτοκτονία κρατουμένου και μια απόδραση σε διάστημα 24 ωρών, στάθηκαν οι αφορμή για τις «καρατομήσεις» του διοικητή και του υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος Ομονοίας.

    Οι δυο αξιωματικοί…πλήρωσαν τις δυο αυτές ενέργειες και αντικαταστάθηκαν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με fast track διαδικασίες, την στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι ΕΔΕ για τις δυο υποθέσεις. Τις «ηλεκτρικές καρέκλες» του αστυνομικού τμήματος, ανέλαβαν ένας αστυνομικός διευθυντής με προϋπηρεσία την οικονομική αστυνομία και ένας από το επιτελείο του αρχηγείου.

    Το χρονικό των «καρατομήσεων»

    Την 1η Οκτωβρίου ένας 29χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, έβαλε τέλος στην ζωή του εντός των κρατητηρίων του τμήματος, λίγες ώρες αφού είχε συλληφθεί για επίθεση κατά περιπολικού στη περιοχή της Ομόνοιας.


    Η αυτοκτονία του έγινε παρουσία 11 συγκρατούμενών του, οι οποίοι όπως ανέφεραν δεν αντιλήφθηκαν την πράξη του. Μια ημέρα νωρίτερα, ένας 45χρονος που είχε συλληφθεί καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, είχε καταφέρει να δραπετεύσει μέσα από τα κρατητήρια, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

    Ο άνδρας εντοπίστηκε άμεσα, αλλά η… ζημιά είχε γίνει. Οι δυο αξιωματικοί που καρατομήθηκαν, πλήρωσαν την αδυναμία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ να βάλει τάξη στο κέντρο της πόλης που έχει μετατρέψει την περιοχή της Ομόνοιας σε «χαβούζα» παραβατικών ατόμων, οι οποίοι συλλαμβάνονται την μια ημέρα και αφήνονται ελεύθεροι το επόμενο πρωί.


    Η αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες του κέντρου της πόλης εκτονώνεται στην πλάτη αξιωματικών που με λιγοστούς αστυνομικούς προσπαθούν καθημερινά να επιβάλουν την τάξη στο… χάος.

    Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, πως την ώρα που δυο αξιωματικοί «καρατομήθηκαν», χωρίς να ολοκληρωθούν οι ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έφεραν ευθύνη για τα δυο συμβάντα, οι συνάδελφοί τους, στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» για τον θάνατο κρατουμένου, παραμένουν κανονικά στην θέση τους, παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί για το συμβάν.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ