19.3 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024
More

    Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την αποτροπή δολιοφθορών από Ρομά στο δίκτυο επιστρατεύει ο ΟΣΕ!


    Μετά την τοποθέτηση καμερών κατά μήκος του δικτύου των σιδηροδρόμων, την τοποθέτηση σεκιούριτι και την χρήση drones για το έγκαιρο εντοπισμό ομάδων Ρομά που κλέβουν καλώδια, ο ΟΣΕ ρίχνει στη… μάχη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά!

    Τα σκυλιά αυτά, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, θα πραγματοποιούν περιπολίες με τους συνοδούς τους, προκειμένου να αποτρέπουν δολιοφθορές από ομάδες Ρομά.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «L&O» τα σημεία που θα περιπολούν οι εκπαιδευμένοι σκύλοι, αναμένεται να είναι σε περιοχές που πραγματοποιούνται οι περισσότερες δολιοφθορές.


    Την επόμενη εβδομάδα στελέχη του ΟΣΕ θα συναντήσουν στο Πυρί της Θήβας, ιδιοκτήτες εταιριών που διαθέτουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες και να ληφθούν προσφορές ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι περιπολίες κατά μήκος του δικτύου.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τους 8 τελευταίους μήνες, ο ΟΣΕ χρησιμοποιεί drones σε συγκεκριμένα σημεία για να εντοπίζει άμεσα άτομα που πραγματοποιούν δολιοφθορές, ενώ έχουν τοποθετηθεί περισσότερες από 3.000 κάμερες κατά μήκος του δικτύου και των εγκαταστάσεων.




    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ