16.6 C
Athens
14.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
More

    Καταγγελία αστυνομικού στο «L&O»: Θα έπρεπε η εκτέλεση συνοδειών να γίνεται δίκαια και εναλλάξ

    Μια καταγγελία από εν ενεργεία αστυνομικό με σκοπό την ανάδειξη ενός προβλήματος το οποίο επηρεάζει τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής οι οποίοι εργάζονται στο πεδίο, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του «L&O».

    Αναλυτικά, το μήνυμα του Β. αναφέρει:

    Στο παρελθόν, η συνοδεία αθλητικών ομάδων γινόταν από πληρώματα της Άμεσης Δράσης χωρίς να υπάρχει καμία χρηματική αποζημίωση.


    Η απόφαση των τελευταίων μηνών να προβλεφθεί αμοιβή ήταν ένα θετικό βήμα, ωστόσο η εφαρμογή της οδηγεί σε πρακτικές άνισης μεταχείρισης.

    Πιο συγκεκριμένα, ενώ θα έπρεπε η εκτέλεση συνοδειών να γίνεται δίκαια και εναλλάξ, παρατηρείται ότι πλέον, ειδικά σε μια συγκεκριμένη βάρδια, ο επικεφαλής Αστυνόμος εκτελεί τις περισσότερες συνοδείες με την δικαιολογία που αναφέρθηκε σε συγκέντρωση ότι αυτό είναι εντολή Διευθυντή.


    Με την παρούσα κατάσταση, ο επικεφαλής Αστυνόμος εκτελεί τέσσερις συνοδείες τον μήνα και εισπράττει πλήρως την αποζημίωση, ενώ τα υπόλοιπα πληρώματα περιορίζονται σε μία ή καμία συνοδεία μηνιαίως.

    Αυτό όχι μόνο περιορίζει τις οικονομικές ευκαιρίες των αστυνομικών που εργάζονται στο πεδίο, αλλά και υπονομεύει την ισότητα και την ηθική στο εσωτερικό της Υπηρεσίας.

    Ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ στην δημοσίευση του άρθρου ώστε να περιοριστεί αυτή η αδικία.

    Το Lawandorder.gr γίνεται η «φωνή» του Έλληνα αστυνομικού. Στείλε μας τις καταγγελίες σου, παράπονα, ρεπορτάζ στο [email protected]



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ