Aστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (19/7) στη Γλυφάδα, 28χρονη, 33χρονη και 34χρονο, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφαιρούσαν αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους με τη μέθοδο του εναγκαλισμού σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α. για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένα μέλος το οποίο και αναζητείται.
Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, η 33χρονη προσέγγισε ηλικιωμένη στη Γλυφάδα και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, της αφαίρεσε χρυσή αλυσίδα λαιμού και διέφυγε με όχημα διαφυγής, όπου επέβαιναν η 28χρονη και ο 34χρονος.
Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούν στην περιοχή της Γλυφάδας, ενημερώθηκαν για την ανωτέρω κλοπή και μετά από επισταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν τους τρεις δράστες, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας.
Γλυφάδα: Προσπάθησαν να διαφύγουν με ταξί
Μάλιστα, οι συλληφθέντες προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψή τους, αρχικά εγκατέλειψαν το όχημά τους το οποίο είχε προσκρούσει σε έτερο αυτοκίνητο και στη συνέχεια επιχείρησαν να διαφύγουν, επιβιβαζόμενοι σε ταξί.
Ως προς τον τρόπο δράσης, η 33χρονη κινούμενη με όχημα, το οποίο είχε εκμισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, από κοινού με τους άλλους δύο δράστες, εντόπιζε τα θύματα, τα προσέγγιζε, προσποιούμενη φιλικό σε αυτά πρόσωπο και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσε από την κατοχή τους χρυσές αλυσίδες λαιμού.
Από την ενδελεχή προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

