Συνελήφθησαν, χθες (22/9), το μεσημέρι, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, 49χρονος αλλοδαπός και 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί Σημάτων.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια δράσεων για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, χθες (22/9) το πρωί, στη Μεσσήνη, σε πανηγύρι, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πάγκους πώλησης εμπορευμάτων, από ανωτέρω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και σε συνεργασία με στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Αγοράς & Προστασίας του Καταναλωτή (Α.Α.Ε.Α. &Π.Κ.) και με υπαλλήλους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.).
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι, οι ανωτέρω συλληφθέντες, διέθεταν προς πώληση προϊόντα, που αποτελούν απομιμήσεις και παραποιήσεις γνησίων που προστατεύονται με εμπορικά σήματα, διαφόρων επώνυμων εταιριών.
Βρέθηκαν συνολικά 7.342 απομιμητικά προϊόντα (είδη ένδυσης, είδη υπόδησης κτλ), τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.

