Τρεις νέες τουρκικές υπερπτήσεις - Τι απαντά ο Αποστολάκης

ΑΜΥΝΑ

Τρεις νέες τουρκικές υπερπτήσεις – Τι απαντά ο Αποστολάκης

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - 3 μήνες πριν Last updated -3 μήνες πριν
Τρεις νέες τουρκικές υπερπτήσεις – Τι απαντά ο Αποστολάκης

"Οι Τούρκοι αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται σε κάθε περίπτωση"

Συνεχίζονται οι προκλήσεις στο Αιγαίο με τρεις νέες πρωινές υπερπτήσεις την ίδια ώρα που η πολεμική αεροπορία παραλάμβανε το Τατόι το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος αρχικής εκπαίδευσης και ο ο υπουργός εθνικής άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ήμερων δήλωνε ότι οι Τούρκοι αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο Υπουργός ΟΥΕΘΑ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στην ιστοσελίδα μας, αναφορικά με το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας των τελευταίων ήμερων με τις 84 και 99 παραβιάσεις χθες και προχθές, τις 5 χθεσινές υπερπτήσεις και τις 3 σημερινές, σε σχέση με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, μας είπε:

“οι συζητήσεις και οι προσπάθειες που γίνονται με τους Τούρκους, στόχο έχουν να πέσει η ένταση με αυτό το τρόπο οι Τούρκοι δεν βοηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται σε κάθε περίπτωση”

Σήμερα στις 10:08, 2 τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν Ν. Φαρμακονησίου σε ύψος 27.000 ποδών, στη συνέχεια στις 10:09 πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν N.Aγαθονησίου στα25.000 πόδια και κατόπιν στις 10:12 υλοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν Kουνέλι στα 25.000 πόδια επίσης.

Συγκεκριμένα,η ερώτηση της ιστοσελίδος μας προς τον ΥΕΘΑ ήταν η εξής:

“Κύριε Υπουργέ, προχθές είχαμε 84 παραβιάσεις από τους Τούρκους, χθες 99, παρά μία 100. Κάποιο σχόλιο γι’ αυτό το κρεσέντο από πλευράς Τούρκων; Τι σκοπεύουν; Τι αποβλέπουν; Γιατί είμαστε και σε προεκλογική περίοδο”.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε ανάλυση σε ένα λεπτό του τι προβλέπουμε, αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οι συζητήσεις και οι προσπάθειες έχουν σχέση και στόχο να πέσει η ένταση. Με αυτές τις μεθοδεύσεις και με αυτούς τους τρόπους αντίδρασης δε βοηθάνε σε μια τέτοια κατεύθυνση” τόνισε στην απάντησή του ο Υπουργός και πρόσθεσε: “Προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προς όφελος και των δύο πλευρών να σταματήσουν οι παραβιάσεις και αυτού του τύπου οι ενέργειες. Αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται όλες οι παραβιάσεις, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ως πάγια τακτική μας”.

Αιγαίο ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ