Στην εισαγγελία οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Στην εισαγγελία οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Newsroom - 3 μήνες πριν Last updated -3 μήνες πριν
Στην εισαγγελία οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Εκτός από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες, στην ίδια εισαγγελέα θα μεταχθεί και μία 39χρονη, η οποία συνελήφθη ως συνεργός τους.

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (ΑΤΜ), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Εκτός από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες, στην ίδια εισαγγελέα θα μεταχθεί και η 39χρονη, η οποία συνελήφθη ως συνεργός τους.

Οι δύο άνδρες, 35 και 41 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Με αφορμή τη μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πόλης, σύμφωνα με ανάρτηση σε γνωστή διαδικτυακή σελίδα τού αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Εκεί, σε ό,τι αφορά την ίδια τη ληστεία γίνεται λόγος για «απαλλοτρίωση σε χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε ATM» ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται ότι «η Δήμητρα, ο Κώστας και ο Γιάννης, σύντροφοι που έχουν πολλάκις στοχοποιηθεί και πληρώσει το τίμημα για τις πολιτικές τους διαδρομές στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, καρποί κι αυτοί μίας “καλής σοδειάς” συνεπών αγωνιστών, βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους -είτε έχουν σχέση με την υπόθεση, είτε όχι».